Arjen kiireissä ruokaa ei ehdi aina joka päivä tekemään, jolloin hyvä idea voi olla tehdä suurempi satsi kerralla. Tähän tapaan luottaa myös huippukokki Aki Wahlman. Hän kertoo loistavan vinkin, kuinka samasta ruoasta saa seuraavana päivänä täysin uuden aterian.
Huippukokki ja keittiömestari Aki Wahlman kertoo, että kotiruokia tehdessä hänellä on tapana ajatella, että yhdestä ruoasta saa muokkaamalla kaksi tai kolme täysin uutta ateriaa.
– Hyvä esimerkki on vaikka bolognese-kastike. Sellaisenaan se on loistava pastan tai perunan kanssa, mutta seuraavana päivänä siitä voi tehdä lämpimiä voileipiä tai laittaa pizzan päälle, Wahlman neuvoo.
Toisena esimerkkinä Wahlman mainitsee gulassikeiton: kaksi päivää mies syö keittoa mielellään, mutta kolmantena kertana se saa uuden elämän voileivän täytteenä.
– Tavallaan se kerran tehty ruoka jalostuu moneksi eri muodoksi siten, ettei se tunnu vain lämmitetyltä tai aina samalta, vaan siinä on uudenlaisia twistejä, Wahlman kiteyttää.
"Jos ruoan maku rupeaa kyllästyttämään, sekaan voi laittaa rubia"
Tuunaaminen ja uusien makujen tuominen arkiruokiin onnistuu Wahlmanin mukaan erinomaisesti esimerkiksi tällä hetkellä varsin suosituilla rub-mausteseoksilla. Rubit ovat kuivista ainesosista valmistettuja mausteseoksia, joita voi käyttää maustamiseen ja jopa marinadien tekemiseen.
