Kokeile helppoa valmistustapaa – näin teet munakkaan ilman rasvaa

uunimunakas
Uunimunakas sopii sekä aamiaispöytään että lounaaksi. Kati Jaakonen / Hellapoliisi

Pannulla paistettuun munakkaaseen lisätään usein rasvaa, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että munakkaan voi paistaa myös uunissa – täysin ilman rasvaa?

Ruokabloggaaja Hellapoliisi Kati Jaakonen muistuttaa, että munakas on helppo valmistaa myös uunissa. Tällöin klassikkoreseptistä voi parhaimmillaan loihtia myös erityisen terveellisen version.

– Munakkaan valmistaminen uunissa on ennen kaikkea helppoa. Ruoka valmistuu käryttämättä ja ilman lisättyä rasvaa, Hellapoliisi vinkkaa.

VINKKI! Munakkaan joukkoon voi laittaa esimerkiksi kalaa, kanaa, broileria ja muuta lihaa, sekä kasviksia, yrttejä ja juustoja. Munakkaaseen kannattaa hyödyntää myös edelliseltä aterialta ylijääneet ruoat.

Sopiva määrä munakasta

Munakas sopii erityisen hyvin sekä aamiaiselle ja lounaalle että esimerkiksi brunssille, mutta kuinka monta munaa kannattaa varata yhtä ruokailijaa kohden?

– Annosmunakkaat ovat usein kolmen munan munakkaita, mutta uunimunakkaan tarkoitus on usein hieman erilainen. Kun uunimunakas tarjoillaan muun ruoan seurana, kannattaa yhtä ruokailijaa kohden varata puolestatoista kahteen munaa, Hellapoliisi kertoo.

Uunimunakas sopii erityisen hyvin tarjoiltavaksi juhlallisempiinkin tilaisuuksiin.

– Kun valmistat uunimunakkaan kauniissa vuoassa ja leikkaat sen valmiina annospaloiksi, voit tarjota sen vaikka juhlissa tai illanistujaisissa pikkusuolaisena, Hellapoliisi toteaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja