Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kim Mikkola kertoo, miten ruskea kastike kuuluisi oikeasti tehdä: "Paholaisen leikki"

2:25Täydellinen ruskea kastike Kim Mikkolan vinkeilläNäin ruskea kastike kuuluisi tehdä! Katso Kim Mikkolan vinkit.
Julkaistu 11.03.2025 14:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MasterChef Suomi -ohjelmassa tuomaroiva kokki Kim Mikkola paljastaa täydellisen ruskean kastikkeen salaisuuden.

MasterChef Suomi -ohjelman uudella tuotantokaudella kilpailijat saivat haasteekseen valmistaa perisuomalaisen ruskean kastikkeen. 

Kokkituomari Kim Mikkolan mukaan ravintolakoulussa opetellaan ensimmäisenä kahden kastikkeen valmistaminen.

– Toinen on bechamel ja toinen velouté, josta aasinsiltana pääsemmekin siihen, että suomalainen klassikkokastike ruskea kastike on myös velouté-pohjainen kastike, mutta siinä työjärjestys on hyvin erilainen, Mikkola pohjusti ohjelmassa.

Lue myös: Helena Puolakka työskenteli aikoinaan Gordon Ramsayn alaisena: "Oli rankka keittiö"

"On paholaisen leikki, kuinka pitkälle uskallat paahtaa jauhoja"

Mikkolan mukaan ruskean kastikkeen valmistaminen niin sanotusti erottelee jyvät akanoista. Kokki vertaa kastikkeen valmistamista formuloihin: voittaja on yleensä se, joka uskaltaa jarruttaa mutkaan kaikista myöhäisimmässä hetkessä,

– Tässä on sama homma. On paholaisen leikki, kuinka pitkälle uskallat paahtaa jauhoja.

Mikkola aloittaa kastikkeen valmistamisen vehnäjauhoja ruskistamalla. Jauhoja tulee koko ajan heilutella pannulla, jotta ne eivät pala. Tavoitteena on kuitenkin mennä aivan "palamisen rajamaille".

Kim Mikkolan täydellisen ruskean kastikkeen salaisuus piilee myös yllättävissä mausteissa.

Katso videolta Mikkolan vinkit ruskean kastikkeen valmistamiseen. 

MasterChef Suomi -ohjelman uusi kausi tiistaisin kello 20.00 MTV3 -kanavalla ja MTV Katsomossa!

Lisää aiheesta:

Keitätkö pastan näin? Henri Alén paljastaa parhaat tärpit: "Tärkein juttu, kun sekoitetaan pasta kastikkeeseen…"Täydellistä pastaa! Henri Alén näyttää, miten pastaa voi valmistaa itse: "Onnistuu ihan perusvehnäjauhoilla" Teethän aina näin, kun valmistat kiusauksia tai laatikkoruokia? Kari Aihisen ykkösvinkki: "Ei niin, että kaadatte kerman..." Kari Aihisen helppo ja ylivoimainen nakkikeitto – yksi edullinen raaka-aine tuunaa keiton taivaalliseksi: "Puhutaan ehkä 1–2 eurosta"Tässä on Kari Aihisen "pikkasen parempi tamperelainen moussaka" – kokeile täydellistä arkiruokaa kotonaKari Aihinen vinkkaa mahtavan kasvisruoan: "Rehellisesti sanottuna yksi maailman parhaista"
RuoanlaittoRuokaMasterChefUutisohjelmien aiheetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 21.9.17:33
    Ruoka

    Perunaakin maukkaampaa! Kotimainen raaka-aine, jota kannattaa nyt ostaa

  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa