Keitätkö pastan näin? Henri Alén paljastaa parhaat tärpit: "Tärkein juttu, kun sekoitetaan pasta kastikkeeseen…"

Henri Alénin superhelppo pasta: ”Tärkein juttu, kun sekoitetaan pasta kastikkeeseen…” 2:48 Henri Alénin superhelppo pasta: ”Tärkein juttu, kun sekoitetaan pasta kastikkeeseen…”
Paljonko vettä pitää laittaa kattilaan, kun keitetään pastaa? Katso videolta Henri Alénin pastatärpit.

MasterChef Suomi -ohjelman toisen kauden neljännessä jaksossa opiskeltiin pastanvalmistuksen perusteita tuomari Henri Alénin johdolla. Henri valmisti ohjelmassa myös suussa sulavan tryffelipastan.

Keittiömestari ja MasterChef Suomi -ohjelman tuomari Henri Alén tuntee hyvän pastan salat. MasterChef Suomi -ohjelman tuoreimmassa jaksossa käytiin läpi pastanteon perusteita Alénin masterclass-oppitunnilla.

Henkka näytti, miten pastan voi valmistaa itse alusta alkaen.

Kun pastataikina oli valmista, siirryttiin itse pasta-aterian valmistamiseen. Henkka kertoi omia tärppejään myös pastan keittämiseen.

Tärkeää on muun muassa pastaveden suolaaminen. Suolaa pitää olla niin paljon, että vesi on kuin merivettä. Vettä ei kuitenkaan saa olla liikaa tietystä syystä. 

Kun pasta sitten sekoitetaan kastikkeeseen, on syytä olla tarkkana.

– Aina, kun sekoitetaan pasta kastikkeeseen, tärkein juttu on pitää sitä liikkeessä koko ajan. 

Miksi pastaa pitää liikutella, kun sen lisää kastikkeeseen? Miten valmistuu Henkan täydellinen tryffelipasta? Katso video!


MasterChef Suomi tiistaisin klo 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa. Seuraava jakso julkaistaan viikon ennakolla mtv-palvelussa kilpailun jännittävää finaalia lukuun ottamatta.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.