Teethän aina näin, kun valmistat kiusauksia tai laatikkoruokia? Kari Aihisen ykkösvinkki: "Ei niin, että kaadatte kerman..."

Lohikiusaus

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa nähtiin alkuvuodesta kuinka kokki Kari Aihinen opasti turkulaisperhettä kokkaamaan yhdessä. Samalla Kape paljasti tärkeimmän vinkkinsä kiusausten ja laatikkoruokien tekemiseen. 

Videolta näet, miten valmistuu paras kaalilaatikko ja lohilaatikko Kapen ohjeilla. 

Kaappaus keittiössä -sarjan kuudennen kauden seitsemännessä jaksossa oltiin väsymyksen noidankehässä. Huonot ruokatottumukset aiheuttivat piinaavaa väsymystä turkulaisessa yksinhuoltajaisässä ja tämän aikuistuvissa tyttärissä. 

Tee aina näin, kun valmistat kiusauksia tai laatikkoruokia

Niinpä Kari Aihisen tehtäväksi muodostui innostaa perhettä kokkaamaan kotona ravitsevaa ja maistuvaa ruokaa yhdessä. Yksi jaksossa kokatuista ruoista oli Kapen päivitetty versio kaalilaatikosta. Sen lisäksi Aihinen opasti myös, miten tehdään maukasta lohilaatikkoa helposti.

– Aina kun teette kiusauksia tai laatikoita, päälle kaadettava makuneste tulee tehdä erikseen. Ei niin, että kaadatte kerman ja sitten rupeatte vasta maustamaan, Aihinen neuvoi.

Esimerkiksi lohilaatikon päälle kaadettava kerma maustetaan siis ennen kuin se kaadetaan lohen ja perunoiden päälle. Kerma saa Aihisen mukaan olla maustettu hieman "överisti", sillä vuoan ainekset imevät makua itseensä. 

Kurkkaa videolta, miten Aihinen valmistaa lohilaatikon ja katso resepti: Kari Aihisen helppo lohilaatikko


Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran maaliskuussa 2020.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja