Kesällä on aikaa grillata ja testata kaikki kolme erilaista grillaustrendiä.
Oletko intohimoinen grillaaja? Katso, miten tänä kesänä kannattaa laittaa grilli tulille.
Kesän 2014 grillaustrendeissä näkyy vahvasti kolme teemaa:
1. Back to basics
2. BBQ
3. Epäsuora grillaus
Back to basics
Grillauksen kehittyminen on kulkenut nuotiolta käpygrillien, hiiligrillien, kaasugrillien ja isojen kaasugrillien kautta, ja palaa ensi kesänä takaisin nuotiolle. Myös hiili- ja brikettigrillauksen suosio kertoo tästä trendistä. Avotulella ja hiiligrillillä lihaan saadaan se herkullinen ”tulen maku” ja upea grillattu pinta.
BBQ
Barbeque tarkoittaa lihan kypsentämistä matalassa lämmössä savustamalla. Tähän menetelmään sopivat isommat, pidempää kypsennystä vaativat lihat.
Epäsuora grillaus
Epäsuorassa grillauksessa lämmönlähde ei ole suoraan grillattavan alapuolella. Grillin likaantumisen estämiseksi voi lihan alle laittaa rasva-astian, johon lihasta valuva rasva kerääntyy. Astia voi olla suoraan lihan alla tai ritilän alla polttimoiden päällä. Epäsuorassa grillauksessa kypsymislämpötila on tavallista grillausta matalampi, joten liha kypsyy tasaisesti pinnan kärähtämättä. Grillattavia ruokia ei tarvitse käännellä kypsennyksen aikana. Epäsuora grillaus sopii suurille lihapaloille, esimerkiksi filee- ja paistipaloille.
Kesällä kaupassakäyntikin on rennompaa
Ostokäyttäytyminen muuttuu kesällä rennompaan suuntaan ja kaupassa käynnistä tulee elämyksellisempää. Perheet hakevat kesällä aktiivisesti uutuuksia. Myös grillattavien tuotteiden kirjo on laajentunut, nyt koko ateria saatetaan valmistaa grillissä. Monesta kotitaloudesta löytyy nykyään useampia grillejä eri tilanteisiin. Suomalaisten kestosuosikkeja ovat grillimakkarat ja porsaan pihvit.
Lähde: HKScan Finland