Grillaaminen on kesän suosikkiharrastus. Eri ruuille sopii erilainen grillaustapa. Poimi tästä vinkit perusteisiin.
Suorassa lämmössä grillaaminen
Perinteistä suomalaista grillaustapaa grillata ruoka suoraan lämmönlähteen yläpuolella kutsutaan suoraksi grillaamiseksi. Lämmönlähteenä voi toimia kaasupoltin, kuumat hiilet tai briketit. Suora grillaus sopiikin lyhyen ajan kypsennykseen, sillä tuotteet kuumenevat ja kypsyvät nopeasti.
Suorassa lämmössä grillattavat herkut olisi hyvä kääntää tarvittavan kypsennysajan puolessa välissä ympäri, jotta ruoka kypsyisi tasaisesti.
Suoraa grillaustapaa kannattaa käyttää etenkin broilerinfileiden, vartaiden, kasvisten, makkaroiden, katkarapujen, pihvien ja muiden pienten lihapalojen grillaamiseen.


