Vuoden 2019 Pizzamestari paljastaa voitokkaat reseptinsä: Nämä kekseliäät herkut hurmasivat tuomariston – kokeile myös kotona!

Napolilainen pizza paistuu minuutissa 1:26 Napolilainen pizza paistuu minuutissa
Videolta voit katsoa, kuinka pizza paistuu Capperin aidossa pizzauunissa.

Vuoden 2019 Pizzamestari -tittelin vastikään pokannut ravintoloitsija hurmasi tuomariston innovatiivisuudellaan. Nyt pizzamestari paljastaa, millaisilla raaka-aineilla voitto oikein saavutettiin.

Maaliskuun alussa kisattiin vuoden 2019 Pizzamestarin tittelistä, ja tiukan kisan vei lopulta ravintola Capperin omistaja Miguel Papaianni.

Makuja.fi -toimitus vieraili helmikuun alussa uudessa Richardinkadun Capperissa. Tästä pääset lukemaan lisää ilmiöksi nousseesta pizzeriasta ja miehestä sen takana

Innovatiiviset pizzat hurmasivat tuomariston

Pizzamestari-kilpailun semifinaalissa ja finaalissa valmistettiin yhteensä kolme eri pizzaa. Ensimmäisenä kilpailussa valmistettiin tuomariston johtaja Pekka Terävän toiveesta ryynimakkaraa sisältävä pizza. Seuraavana oli vuorossa pizza, jolla mestarikandidaatit olivat hakeneet mukaan kilpailuun. Finaalissa kilpailijoiden tuli tehdä pizza, jossa sai käyttää täytteenä vain kolmea raaka-ainetta. 

– Kilpailu oli kovatasoista ja kaikkien kilpailijoiden pizzapohjat olivat loistavia. Miguelin taidonnäytteessä korostui kuitenkin innovatiivisuus. Pizzakastikkeeseen lisätyt äyriäiset olivat piste i:n päälle. Lisäksi hän toteutti kilpailutyönsä tehtävänantoa kunnioittaen ja ajankäyttöä halliten, kommentoi päätuomari Pekka Terävä.

Alta löydät voitokkaiden pizzojen reseptit, joista voit hakea inspiraatiota omaan kotikeittiöösi. 

Pizza 1: Ryynimakkarapizza

Ainekset:

  • Grillattua ryynimakkaraa, joka maustetaan tuoreella valkosipulilla, rosmariinilla ja jalapenolla
  • Puolikkaita uunissa paahdettuja kirsikkatomaatteja
  • Grillattua punaista paprikaa, joka sekoitetaan valkosipulin, oreganon ja neitsytoliiviöljyn kanssa
  • Kuullotettua punasipulia ja valkosipulia 
  • Tomaattikastiketta
  • Mozzarellaa
  • Tuoretta basilikaa

Pizza 2: Monte Faito

Ainekset: 

  • Saksanpähkinäpestokastiketta
  • Mozzarellaa
  • Ohuita Provolone del Monaco siivuja (tyypillinen juusto Sorrenton kukkuloilta)
  • Karamellisoituja viikunoita
  • Piennolo tomaatti
  • Chilirihmaa
  • Tuoretta basilikaa

Pizza 3: Regina del Mare

Ainekset:

  • Seafood -tomaattikastike, jossa sinisimpukoita, katkarapuja, kirsikkatomaatteja, luumutomaatteja, valkosipulia, punasipulia, suolaa ja mustapippuria
  • Valkosipulissa ja oliivioljyssä haudutettuja sinisimpukoita (ripaus valkoviiniä)
  • Mozzarellaa
  • Persiljaa
Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.