"Ihmejuuston" ohje tyhjensi kauppojen hyllyt.
Kerroimme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla huhtikuun alussa sosiaalisen median kasvis- ja vegaaniruokaryhmissä hitiksi nousseesta kasvipohjaisesta "juustosta". Vegaanista "juustoa" eli vuustoa pystyy valmistamaan kotona todella helposti vain muutamasta ainesosasta.
Yksinkertaisimmassa ohjeessa raaka-aineita on tasan kaksi: ruokakerman kaltainen juustonmakuinen kauraruoka sekä maustehyllyistä löytyvä agar agar -hyytelöimisjauhe.
Ohjeen jakoi vegaaniruokaryhmässä alun perin Jenni Hildén, joka ideoi kaurapohjaisen vuuston kotikeittiössään.
– Ihmettelen, miten kukaan muu ei ollut keksinyt sitä jo. Halusin tehdä vegaanista juustoa, jossa ei ole käytetty kovaa kookosrasvaa ja niin paljoa suolaa, Jenni kertoi MTV Uutisille.
Lue myös: Huoneenlämpöön jätetyn juuston syömäkelpoisuus mietityttää: "Riippuu siitä, että..."
Hittiresepti tyhjensi kauppojen hyllyt ja Keskon varaston
MTV Uutistenkin testaamasta ohjeesta tuli toden totta iso hitti: vuustoon tarvittavien raaka-aineiden myynti nimittäin kasvoi huomattavasti ruokakaupoissa. Agar agar -jauhe on jopa paikoin loppunut hyllyistä.
