Katin makaronilaatikko on arkiruokahitti! Jätä jauhelihat kauppaan: "Mehevä ja helppotekoinen"

Vegaaninen makaronilaatikko
Katin makaronilaatikkoa. MTV

Arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita ruokaohjeita. Nyt kokataan mahtavaa makaronilaatikkoa!

Arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta.

Suosittujen reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejä. Ota testiin esimerkiksi tämä supersuosittu lohipasta , nerokas ja nopea ruoka tortilloista, puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Tällä kertaa valmistetaan kotoisaa makaronilaatikkoa, mutta ei kuitenkaan perinteiseen tapaan jauhelihasta.

Mehevä vegeversio makaronilaatikosta

Makaronilaatikko on monelle suomalaiselle rakas kotiruoka, jota syödään niin kotona, kouluissa kuin työpaikoillakin. Ruoka-alan monitaituri, Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen loihti kasvisversion lohturuokien klassikosta.

– Vegaaninen makaronilaatikko on mehevä ja helppotekoinen. Voit käyttää proteiinina nyhtökauraa, härkistä tai muita kasviproteiinivalmisteita, Kati vinkkaa.

Tomaattinen makaronilaatikko saa potkua tacomausteseoksesta ja mehevän lopputuloksen takaa juuston korvikkeena käytettävä kasvirasvaraaste. Tätä herkkua kannattaa ehdottomasti testata lihansyöjienkin!

Videolla: Testaa myös Kape Aihisen suosittu makaronilaatikko

Pellinkiläinen makaronilaatikko 8:14

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.