Katin makaronilaatikko on arkiruokahitti! Jätä jauhelihat kauppaan: "Mehevä ja helppotekoinen"

Vegaaninen makaronilaatikko
Katin makaronilaatikkoa. MTV

Arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita ruokaohjeita. Nyt kokataan mahtavaa makaronilaatikkoa!

Arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta.

Suosittujen reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejä. Ota testiin esimerkiksi tämä supersuosittu lohipasta , nerokas ja nopea ruoka tortilloista, puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Tällä kertaa valmistetaan kotoisaa makaronilaatikkoa, mutta ei kuitenkaan perinteiseen tapaan jauhelihasta.

Mehevä vegeversio makaronilaatikosta

Makaronilaatikko on monelle suomalaiselle rakas kotiruoka, jota syödään niin kotona, kouluissa kuin työpaikoillakin. Ruoka-alan monitaituri, Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen loihti kasvisversion lohturuokien klassikosta.

– Vegaaninen makaronilaatikko on mehevä ja helppotekoinen. Voit käyttää proteiinina nyhtökauraa, härkistä tai muita kasviproteiinivalmisteita, Kati vinkkaa.

Tomaattinen makaronilaatikko saa potkua tacomausteseoksesta ja mehevän lopputuloksen takaa juuston korvikkeena käytettävä kasvirasvaraaste. Tätä herkkua kannattaa ehdottomasti testata lihansyöjienkin!

Videolla: Testaa myös Kape Aihisen suosittu makaronilaatikko

Pellinkiläinen makaronilaatikko 8:14

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!