Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vegaaninen makaronilaatikko – klassisen arkiruoan helppo vegeversio

MTV
Julkaistu 14.01.2020 13:50

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Vegaaninen, Maidoton, Kananmunaton

Ainekset

  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 240 g härkistä tai nyhtökauraa
  • 1-2 rkl tacomaustetta
  • 2 x 500 g tomaattimurskaa

Lisäksi

  • reilusti vettä
  • ½ tl suolaa
  • 400 g makaronia
  • 150 g vegaanista kasvirasvavalmistetta raasteena
  • 4 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio tai 2 rkl kasvisfondia

Valmistusohje

Vegaaninen makaronilaatikko valmistuu näin:

Annoksia: 4

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna rypsiöljy ja paista sipuleita hetki. Lisää pannulle härkis tai nyhtökaura sekä tacomauste.
  3. Kääntele hetki ja lisää tomaattimurska joukkoon. Kuumenna. Tarkista maku.
  4. Kiehauta vesi ja lisää suola ja makaroni. Anna kiehua, kunnes makaronit ovat kypsiä. Valuta.
  5. Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon ja lisää vegaaninen kasvirasvavalmisteraaste. Jätä osa pinnalle. Laita seos reunalliseen uunivuokaan.

Vegaaninen makaronilaatikko on mehevä ja helppotekoinen. Voit käyttää proteiinina nyhtökauraa, härkistä tai muita kasviproteiinivalmisteita. Testaa Kati "Hellapoliisi" Jaakosen reseptiä.

  • Kiehauta vesi ja liuota joukkoon kasvisliemikuutio tai fondi.
  • Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
  • Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
  • Lisää aiheesta:

    Palermon pastaItkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaKasvislasagneVegelasagneJauhelihalla täytetty conchigialeSoijarouhe-linssilasagne
    MakaronilaatikkoKasvisruokaHellapoliisiVegaaninenMaidotonKananmunatonPääruoatPastat ja nuudelit

    Tuoreimmat aiheesta

    Makaronilaatikko
    • 17.4.13:49
      Pääruoat

      Sivin makaronilaatikko

    • 17.08.202412:00
      Kotikeittiömestarit

      Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Meksikon "makaronilaatikko" ja jalopeñoketsuppi

    • 03.11.202311:03
      Nopeat ja helpot

      Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko

    • 19.08.202213:57
      Nopeat ja helpot

      Soijarouhe-makaronilaatikko

    • 12.08.202108:01
      Kasvisruoka

      Kasvismakaronilaatikko – Sadun makaronilaatikko uppoaa lapsillekin