Vegaaninen makaronilaatikko – klassisen arkiruoan helppo vegeversio

Vegaaninen makaronilaatikko
MTV

Vegaaninen makaronilaatikko on mehevä ja helppotekoinen. Voit käyttää proteiinina nyhtökauraa, härkistä tai muita kasviproteiinivalmisteita. Testaa Kati "Hellapoliisi" Jaakosen reseptiä.

Ainekset

  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 240 g härkistä tai nyhtökauraa
  • 1-2 rkl tacomaustetta
  • 2 x 500 g tomaattimurskaa

Lisäksi

  • reilusti vettä
  • ½ tl suolaa
  • 400 g makaronia
  • 150 g vegaanista kasvirasvavalmistetta raasteena
  • 4 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio tai 2 rkl kasvisfondia

Valmistusohje

Vegaaninen makaronilaatikko valmistuu näin:

Annoksia: 4

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna rypsiöljy ja paista sipuleita hetki. Lisää pannulle härkis tai nyhtökaura sekä tacomauste.
  3. Kääntele hetki ja lisää tomaattimurska joukkoon. Kuumenna. Tarkista maku.
  4. Kiehauta vesi ja lisää suola ja makaroni. Anna kiehua, kunnes makaronit ovat kypsiä. Valuta.
  5. Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon ja lisää vegaaninen kasvirasvavalmisteraaste. Jätä osa pinnalle. Laita seos reunalliseen uunivuokaan.
  6. Kiehauta vesi ja liuota joukkoon kasvisliemikuutio tai fondi.
  7. Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
  8. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.