Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vegaaninen makaronilaatikko – klassisen arkiruoan helppo vegeversio

MTV
Julkaistu 14.01.2020 13:50

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Vegaaninen, Maidoton, Kananmunaton

Ainekset

  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 240 g härkistä tai nyhtökauraa
  • 1-2 rkl tacomaustetta
  • 2 x 500 g tomaattimurskaa

Lisäksi

  • reilusti vettä
  • ½ tl suolaa
  • 400 g makaronia
  • 150 g vegaanista kasvirasvavalmistetta raasteena
  • 4 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio tai 2 rkl kasvisfondia

Valmistusohje

Vegaaninen makaronilaatikko valmistuu näin:

Annoksia: 4

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna rypsiöljy ja paista sipuleita hetki. Lisää pannulle härkis tai nyhtökaura sekä tacomauste.
  3. Kääntele hetki ja lisää tomaattimurska joukkoon. Kuumenna. Tarkista maku.
  4. Kiehauta vesi ja lisää suola ja makaroni. Anna kiehua, kunnes makaronit ovat kypsiä. Valuta.
  5. Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon ja lisää vegaaninen kasvirasvavalmisteraaste. Jätä osa pinnalle. Laita seos reunalliseen uunivuokaan.
  6. Kiehauta vesi ja liuota joukkoon kasvisliemikuutio tai fondi.
  7. Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
  8. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Lisää aiheesta:

Palermon pastaItkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaKasvislasagneVegelasagneJauhelihalla täytetty conchigialeSoijarouhe-linssilasagne
MakaronilaatikkoKasvisruokaHellapoliisiVegaaninenMaidotonKananmunatonPääruoat

Vegaaninen makaronilaatikko on mehevä ja helppotekoinen. Voit käyttää proteiinina nyhtökauraa, härkistä tai muita kasviproteiinivalmisteita. Testaa Kati "Hellapoliisi" Jaakosen reseptiä.

Pastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Makaronilaatikko
  • 17.4.13:49
    Pääruoat

    Sivin makaronilaatikko

  • 17.08.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Meksikon "makaronilaatikko" ja jalopeñoketsuppi

  • 03.11.202311:03
    Nopeat ja helpot

    Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko

  • 19.08.202213:57
    Nopeat ja helpot

    Soijarouhe-makaronilaatikko

  • 12.08.202108:01
    Kasvisruoka

    Kasvismakaronilaatikko – Sadun makaronilaatikko uppoaa lapsillekin