Vegaaninen makaronilaatikko – klassisen arkiruoan helppo vegeversio
Julkaistu
Vegaaninen makaronilaatikko on mehevä ja helppotekoinen. Voit käyttää proteiinina nyhtökauraa, härkistä tai muita kasviproteiinivalmisteita. Testaa Kati "Hellapoliisi" Jaakosen reseptiä.
- Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton, Kananmunaton
Ainekset
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 240 g härkistä tai nyhtökauraa
- 1-2 rkl tacomaustetta
- 2 x 500 g tomaattimurskaa
Lisäksi
- reilusti vettä
- ½ tl suolaa
- 400 g makaronia
- 150 g vegaanista kasvirasvavalmistetta raasteena
- 4 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio tai 2 rkl kasvisfondia
Valmistusohje
Vegaaninen makaronilaatikko valmistuu näin:
Annoksia: 4
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna rypsiöljy ja paista sipuleita hetki. Lisää pannulle härkis tai nyhtökaura sekä tacomauste.
- Kääntele hetki ja lisää tomaattimurska joukkoon. Kuumenna. Tarkista maku.
- Kiehauta vesi ja lisää suola ja makaroni. Anna kiehua, kunnes makaronit ovat kypsiä. Valuta.
- Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon ja lisää vegaaninen kasvirasvavalmisteraaste. Jätä osa pinnalle. Laita seos reunalliseen uunivuokaan.
- Kiehauta vesi ja liuota joukkoon kasvisliemikuutio tai fondi.
- Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
- Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta