Legendaarinen lenkkimakkara, HK Sininen Lenkki täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Lenkkimakkara maistuu suomalaisille siinä määrin, että sitä myydään vuosittain yli kahdeksan miljoonaa pakettia.
Mitä Sininen Lenkki sisältää?
- suomalaista naudanlihaa rasvaisena jauhelihana
- koneellisesti erotettua porsaanlihaa
- kamaraemulsiota
- perunajauhoa
- tärkkelystä
- fosfaattia
- suolaa
- lisäaineita, muun muassa natriumglutamaattia
- mausteita
- vettä
HK Sininen Lenkki on tullut viimeisen 60 vuoden aikana taatusti tutuksi kaikille suomalaisille. Kun ravintoloitsija, keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kävi maistattamassa makkaraa suomalaisille, lähes kaikki kommentoivat sen olevan tuttu jo lapsuudesta asti.
Suuri osa Aihisen maistatukseen päätyneistä kertoi, että makkara maistuu parhaiten juuri lämpimänä, mutta saattaa mennä myös kylmänä. Lenkistä valmistettuja lempiruokia olivat uunimakkara sekä pannulla paistettu kastike, jonka kaverina tarjoillaan perunamuusia.
Video Aihisen seikkailuista kansan parissa näytettiin HK:n mediatilaisuudessa, jossa paljastettiin myös tuoreen makkaratutkimuksen tuloksia sekä se, mistä tämä kansallislenkki on alun alkaen saanut nimensä.

