Älä koskaan tee näin paistinpannulle

Saako paistinpannua pestä astianpesukoneessa? Asiantuntija vastaa 0:55 Saako paistinpannua pestä astianpesukoneessa? Asiantuntija vastaa
KATSO VIDEO: Saako paistinpannua pestä astianpesukoneessa?

Paistinpannuasiantuntija paljastaa varmimmat tavat pilata pannu kotikäytössä.

Keittiövälinevalmistaja Heirolin myyntijohtaja Petri Karvinen muistuttaa paistinpannujen oikeaoppisesta käytöstä. 

Monille kotikokeille varmasti tuttu sääntö on jo se, ettei pinnoitetulla pannulla tulisi käyttää teräviä esineitä, kuten metallista lastaa.

– Keraamisissa pannuissa on se hyvä puoli, että vaikka pinta hajoaisi, niin se ei vielä muutu myrkylliseksi. Teflonissa varsinkin, kun sitä pinnoitetta alkaa menemään ruokaasi, niin et halua tietää, mitä siinä on. Minäkään en halunnut, mutta opin sen väkisin.

Karvisen mukaan on myös syytä pitää mielessä, että paistinpannuja ei ole tarkoitettu ruoan säilyttämiseen. Melkein kaikki ruoat, ja erityisesti tomaattipohjaiset ruoat, voivat syövyttää pannun pinnoitteen rikki. 

Induktiolieden voimakkain taso voi pilata pannun

Karvinen itse myöntää tuhonneensa useamman paistinpannun käyttämällä induktioliettä väärin. 

– Laitoin pannun induktioliedelle ja lieden päälle ja vasta sen jälkeen ryhdyin sipulin pilkkomiseen, Karvinen kertoo ja tarkentaa vielä:

– Induktio on sen verran vahva, että sitä lieden buustivaihetta ja toiseksi ylintä voimakkuutta pitäisi käyttää vain veden keittämiseen, ei ruoan valmistamiseen.

Fiksumpaa onkin asiantuntijan mukaan kuumentaa pannua puolikkaalla teholla ja antaa sen lämmetä öljy- tai vesitilkan kanssa muutaman minuutin. Näin pannu lämpeää tasaisesti. 

Entä saako paistinpannua pestä astianpesukoneessa? Katso videolta asiantuntijan mielipide. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!