Atrian uunituoreessa Jauhelihakirjassa esitellään 100 kokkien tekemää jauhelihareseptiä arkeen ja juhlaan. Mukana on myös Michelin-kokki Sasu Laukkosen erityisen hyvä lihapullaresepti.
Oletko koskaan kokeillut lihapullien keittämistä paistamisen sijaan?
Keittiömestari Sasu Laukkosen Michelin-ravintola Chef & Sommelier sulki ovensa Helsingin Huvilakadulla keväällä 2017. Laukkonen kehitteli sen tilalle uuden konseptin: Ravintola Ora avasi ovensa kesällä samassa osoitteessa.
Liemessä keitetyt lihapullat, eli frikadellit tuovat oivaa vaihtelua perinteisiin pyöryköihin. Huippukokki Sasu Laukkonen vinkkaa tuoreessa Jauhelihakirjassa (Atria 2017) herkullisen frikadellireseptin.
– Lihapullia tehdään usein, mutta harvemmin keittämällä herkullisessa lihaliemessä. Keittäminen on osa lihapullien hienoa historiaa – kaikkien pullien ei tarvitse aina olla paistettuja. Parasta on, että lihaliemen voi tämän jälkeen hyödyntää esimerkiksi keittopohjana tai kastikkeessa, Laukkonen kertoo kirjassa.
Frikadellit:
400 g naudan jauhelihaa (15 % rasvaa)
1 rkl sinappia
60 g pehmeää voita
2 kananmunaa
2-3 suolaliemessä säilöttyä karhunlaukan vartta/ 1 tl kuivattua karhunlaukkaa / 1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 iso edellisenä päivänä keitetty peruna (siivilän läpi puserrettuna)
suolaa
mustapippuria
