Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kahvin mielenkiintoinen matka – näin juoma päätyy kuppiisi

kahvi (1)
Kahvi kulkee pitkän matkan maailman ääristä suomalaisten kahvikuppeihin.Shutterstock
Julkaistu 25.11.2015 07:01
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Makuja.fi vieraili Meiran tehtaalla Vallilassa ottamassa selvää, millaisen matkan maailman ääristä kuljetetut kahvipavut kulkevat ennen päätymistään suomalaisiin kahvikuppeihin.

Meiran tehtaanjohtaja Patrik Lindholm kertoi Makuja.fi:lle matkasta, jonka kahvipavut kulkevat Vallilan tehtaalla. Kaikki alkaa siitä, kun ympäri maailmaa kerätyt pavut saapuvat Helsingin keskustan tuntumaan – suuri osa aivan toiselta puolelta maailmaa.

– Kahvi saapuu meille säkeissä – ihan perinteisissä 60–70-kiloisissa säkeissä, Lindholm toteaa.

Ensimmäinen työvaihe kahvipapujen saavuttua tehtaalle on aistinvarainen havainnointi. Tämän työvaiheen avulla pidetään aivan alusta saakka huolta siitä, että pavut vastaavat niille Suomessa asetettuja laatustandardeja.

– Kun otamme pavut vastaan, niin avaamme ensin säkit. Sitten katsomme, että pavut ovat kunnossa ja maistelemme niitä, Lindholm kertaa kahvipapujen alkutaivalta Meiran tehtaalla.

Mistä kaikkialta Meiran tehtaalle saapuu kahvipapuja? Entä millaisen matkan pavut kulkevat tehtaalla? Katso video!

Katso video täältä, jos se ei näy alla.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kahvi