Kahvin mielenkiintoinen matka – näin juoma päätyy kuppiisi

kahvi (1)
Kahvi kulkee pitkän matkan maailman ääristä suomalaisten kahvikuppeihin. Shutterstock

Makuja.fi vieraili Meiran tehtaalla Vallilassa ottamassa selvää, millaisen matkan maailman ääristä kuljetetut kahvipavut kulkevat ennen päätymistään suomalaisiin kahvikuppeihin.

Meiran tehtaanjohtaja Patrik Lindholm kertoi Makuja.fi:lle matkasta, jonka kahvipavut kulkevat Vallilan tehtaalla. Kaikki alkaa siitä, kun ympäri maailmaa kerätyt pavut saapuvat Helsingin keskustan tuntumaan – suuri osa aivan toiselta puolelta maailmaa.

– Kahvi saapuu meille säkeissä – ihan perinteisissä 60–70-kiloisissa säkeissä, Lindholm toteaa.

Ensimmäinen työvaihe kahvipapujen saavuttua tehtaalle on aistinvarainen havainnointi. Tämän työvaiheen avulla pidetään aivan alusta saakka huolta siitä, että pavut vastaavat niille Suomessa asetettuja laatustandardeja.

– Kun otamme pavut vastaan, niin avaamme ensin säkit. Sitten katsomme, että pavut ovat kunnossa ja maistelemme niitä, Lindholm kertaa kahvipapujen alkutaivalta Meiran tehtaalla.

Mistä kaikkialta Meiran tehtaalle saapuu kahvipapuja? Entä millaisen matkan pavut kulkevat tehtaalla? Katso video!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!