Kahvin mielenkiintoinen matka – näin juoma päätyy kuppiisi
Makuja.fi vieraili Meiran tehtaalla Vallilassa ottamassa selvää, millaisen matkan maailman ääristä kuljetetut kahvipavut kulkevat ennen päätymistään suomalaisiin kahvikuppeihin.
Meiran tehtaanjohtaja Patrik Lindholm kertoi Makuja.fi:lle matkasta, jonka kahvipavut kulkevat Vallilan tehtaalla. Kaikki alkaa siitä, kun ympäri maailmaa kerätyt pavut saapuvat Helsingin keskustan tuntumaan – suuri osa aivan toiselta puolelta maailmaa.
– Kahvi saapuu meille säkeissä – ihan perinteisissä 60–70-kiloisissa säkeissä, Lindholm toteaa.
Ensimmäinen työvaihe kahvipapujen saavuttua tehtaalle on aistinvarainen havainnointi. Tämän työvaiheen avulla pidetään aivan alusta saakka huolta siitä, että pavut vastaavat niille Suomessa asetettuja laatustandardeja.
– Kun otamme pavut vastaan, niin avaamme ensin säkit. Sitten katsomme, että pavut ovat kunnossa ja maistelemme niitä, Lindholm kertaa kahvipapujen alkutaivalta Meiran tehtaalla.
Mistä kaikkialta Meiran tehtaalle saapuu kahvipapuja? Entä millaisen matkan pavut kulkevat tehtaalla? Katso video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti