Tiesitkö? Näin kahvia kuuluisi oikeasti maistella

shutterstock_292421087
Kahvin oikeaoppinen maisteleminen on arvostettu taitolaji. Shutterstock

Oikeaoppisesti kahvia ei suinkaan maistella sivistyneesti siemaillen. Katso videolta, kuinka maistelu tapahtuu oikeaoppisesti!

Makuja.fi vieraili Meiran tehtaalla Helsingin Vallilassa ottamassa selvää, kuinka kahvia tulisi oikeaoppisesti maistella. Selvisi, että työkseen kahvia maistelevien ammattilaisten ryystäminen saattaisi herättää aika paljon huomiota ihan tavallisessa kahvipöydässä.

MUISTA! Kun kahvi on valmistettu puhtaaseen veteen, puhtailla välineillä ja tuoreista raaka-aineista, nousee täydellisen kahvikupillisen onnistumisen todennäköisyys huimasti.

Millaista on "hyvä kahvi"?

Meiralla työskentelee ihmisiä, jotka maistelevat työkseen lukuisia kahvilaatuja päivässä. Vuosien saatossa maistelussa kehittyy huimasti, mutta kuinka ammattilainen kuvailisi hyvää kahvia?

– Se on jokaisen oma mielipide, mutta sanotaan, että se on pehmeää ja täyteläistä, kahvinmaistajana Meiralla työskentelevä Tiina Salenius kertoo.

Asiantuntija varoittaa klassisesta kahvimokasta, joka pilaa kahvin usein – kuin huomaamatta. Liian kauan avattuna säilytetystä kahvista valmistettu juoma voi nimittäin yllättää pettymyksen muodossa.

– Kyllähän sitä juoda voi, mutta ei se enää hyvää ole, Salenius toteaa.

Miltä oikeaoppinen kahvinmaistelu näyttää? Katso video!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja