Hurja väite: Juomasi kahvi saattaa olla jopa yhdeksän vuotta vanhaa
Amerikkalainen The Wall Street Journal -lehti kertoi vastikään selvittäneensä, että käyttökelpoisiksi luokitellut kahvipavut saattavat olla jopa yhdeksän vuotta vanhoja.
Kahvipavut saattavat amerikkalaislehden tietojen mukaan olla huomattavan vanhoja, vaikka vastakeitettyä kahvia pidettäisiin tuoreena. Kahvipapujen korkean iän maistaa tunkkaisuutena, joka kiinnittää valmiissa kahvissa huomion.
Yhdeksän vuotta vanhoja kahvipapuja
Lehden tietojen mukaan arvostetut arabica-kahvipavut saattavat maata varastossa jopa yhdeksän vuotta ennen kuin ne käytetään. Vanhoja papuja käytetään enenevissä määrin, sillä niiden hinta laskee vuosi vuodelta.
– On olemassa todella vanhoja kahvieriä, joita on säilytetty vuosia, mutta silti niitä otetaan käyttöön, Kolumbian kahvintuottajia edustaja kertoi The Wall Street Journalille.
Vanhimpia papuja kerrotaan käytettävän erityisesti hotelleissa, kouluissa sekä kahviautomaateissa. Kahviloissa lehden tietojen mukaan vuosia varastossa levänneitä papuja ei ole todettu käytettävän.
– Tätä ei tapahdu Starbucksissa, kahvin maahantuonnin parissa työskentelevä Jorge Cuevas toteaa.
Lähde: Fortune, The Wall Street Journal
Millaisen matkan kahvipavut kulkevat Suomessa? Katso video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti