Nina Backmanin tapa keittää kahvia jakaa mielipiteet

Nina Backmanin tapa keittää kahvia jakoi mielipiteet 0:54 Nina Backmanin tapa keittää kahvia jakoi mielipiteet
KATSO VIDEO: Tätä mieltä kahviasiantuntija oli Nina Backmanin kahvinkeittorutiineista.

Huomenta Suomessa perehdyttiin viikonloppuna hyvän kahvin saloihin. Keskustelua herättivät myös juontaja Nina Backmanin kahvinkeittorutiinit.

Mitkä kaikki seikat vaikuttavat kahvin makuun, ja miten kotona saa keitettyä hyvää kahvia? Muun muassa näihin kysymyksiin vastattiin lauantaina Huomenta Suomessa, kun studiovieraaksi saapui Arvid Nordqvistin maajohtaja Cecilia Mérus.

Kahvin makuun vaikuttaa esimerkiksi papujen jauhatusaste: mitä hienommaksi kahvi jauhetaan, sitä kauemmin vedellä kestää läpäistä se. Lopputuloksena saadaan vahvempaa kahvia.

Ninan kahvinkeittotapa jakaa mielipiteet

Keskustelua studiossa herätti myös kahvin keittäminen. Kahviasiantuntija Méruksen mukaan vedellä on iso merkitys kahvin makuun ja veden tulisi aina olla tuoretta.

Juontaja Nina Backman kertoi seuraavaksi omasta kahvinkeittorutiinistaan.

– Lataan kahvinkeittimen valmiiksi jo illalla ja napsautan päälle aamulla, Nina tunnusti.

Ninan puoliso ja juontajakollega Lorenz Backman tilitti aiheesta vielä lisää:

– Ja sillä samalla kannulla vielä, mihin se kahvi tippuu. Sillä kaadat sinne [vettä]. Se on ihan karsean näköinen. En edes kehtaa…jos tulee vieraita, haen kahvit jostain kahvilasta.

Mitä mieltä kahviasiantuntija oli Ninan tavasta keittää kahvia? Katso yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.