Kahvi pois kylmästä - nämä ruoat eivät kuulu jääkaappiin

kahvi
Shutterstock

Kaupasta tullessa on helppo purkaa koko ostoskassin sisältö jääkaappiin pois silmistä. Kaikkia elintarvikkeita ei kuitenkaan kannata säilyttää kylmässä.

Jokaisella elintarvikkeella oma rakenteensa, minkä takia samat olosuhteet eivät sovi kaikille ruoille. Seuraavat ruoat säilyvät parhaiten huoneenlämmössä.

Leipä

Jääkaapin viileä lämpötila kovettaa ja kuivattaa leivän kuusi kertaa nopeammin kuin se kuivuisi huoneenlämmössä. Säilytä siis leipä aina huoneenlämmössä, jos haluat pitää sen tuoreena mahdollisimman pitkään.

Tomaatit

Kylmä vahingoittaa tomaattien ohutta soluseinää ja vaikuttaa tomaatin makuun. 

Avokado

Jos avokado ei ole vielä tarpeeksi kypsä, säilytä sitä huoneenlämmössä. Huoneenlämpö nopeuttaa kypsymistä. Puoliksi käytetyt avokadot sen sijaan kannattaa säilyttää jääkaapissa, jolloin hedelmä säilyy pidempään käyttökelpoisena.

Peruna

Jääkaapin kylmyys saa perunat itämään mutta myös tärkkelyksen muuttumaan sokeriksi, mikä tekee perunasta makean.

Basilika

Basilikan lehdet muuttuvat jääkaapissa tummiksi ja limaisiksi. Säilytä yrtti huoneenlämmössä ja kastele, jos haluat sen säilyvän mahdollisimman pitkään. 

Sipuli

Sipuli ei ohuen kuorensa takia pysty suojautumaan olosuhteilta kovinkaan hyvin. Kylmän jääkaapin kosteus saakin sipulit homehtumaan melko nopeasti, ja sipuleista tulee helposti pehmeitä.

Valkosipuli

Valkosipuli alkaa itää jääkaapissa. Siitä voi myös tulla kumista, eikä maku ole enää parhaimmillaan. Kuivassa huoneenlämmössä valkosipuli säilyy pidempään.

Hunaja

Hunaja säilyy parhaiten huoneenlämmössä suljetussa purkissa, sillä jääkaapin kosteus vaikuttaa hunajan laatuun.

Marjat

Usko tai älä, mutta marjatkaan eivät kuulu jääkaappiin. Kylmyys muuttaa marjojen koostumusta ja vaikuttaa niiden makuun. Se myös edesauttaa homeen kasvua.

Kahvi

Kahvin aromit kärsivät kylmässä, joten jos haluat kahvisi todella herättävän sinut aamuisin, pidä kahvipakettisi pois jääkaapista. Säilytä kahvi aina ilmatiiviissä rasiassa, niin se pysyy tuoreena ja aromikkaana.

Lähde: thedailymeal.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja