Mainos

Hampurilaiset tarkassa syynissä: Näytteistä löytyi ihmisen ja rottien DNA:ta

Amerikkalaisyrityksen tutkimusten mukaan hampurilaiset eivät välttämättä sisällä aina pelkästään niitä raaka-aineita, mitä tuoteselosteessa luetellaan.

Amerikkalainen Clear Labs tutki kaiken kaikkiaan 258 eri valmistajien hampurilaista selvittääkseen, sisältävätkö burgerit todella sitä, mitä väitetään. Tutkimuksissa paljastui monta yllätystä.

258 hampurilaista syynissä

Useasta tutkitusta hampurilaisesta löytyi DNA:ta, jota sinne ei kuuluisi. Kolmessa tapauksessa näytteestä löydettiin rotan DNA:ta ja yhden näytteen todettiin sisältävän ihmisen DNA:ta. Todennäköisesti ihmisen DNA:ta sisältäneeseen hampurilaiseen sinne kuulumaton ainesosa oli löytänyt tiensä esimerkiksi kynnen tai hiuksen muodossa. Tutkijat huomauttivat, että todennäköisesti näistä löydöksistä ei niiden ällöttävyydestä huolimatta koidu kenellekään terveydellistä haittaa.

Toinen ikävä seikka, jonka tutkimukset paljastivat oli se, että kasvishampurilaisen sisältöön ei välttämättä täysin voi luottaa. Tutkimuksessa mukana olleista hampurilaisista kahdessa todettiin olevan lihaa, vaikka niiden oli tarkoitus olla kasvisversioita.

Toisaalta tuoteselosteet saattavat olla väärässä siinäkin suhteessa, että tuote ei sisällä lainkaan sitä raaka-ainetta, jota sen on tuoteselosteessa luvattu sisältävän. Osoituksena tästä tutkimuksissa löytyi "mustapapuhampurilainen", josta ei löydetty tarkassa syynissä lainkaan mustapapua.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja