DNA-testit paljastivat shokeeraavan totuuden Subwayn kanasta: Sisältääkin oikeasti alle 50% kanaa – Kanadassa kiistetään

patonki
Shutterstock

CBC -uutiskanavan teettämän DNA-tutkimuksen perusteella Kanadan Subwayn myymä kana sisältää oikeasti vain 50 % kanaa.

CBC testautti pikaruokaravintoloiden tuotteita Kanadassa DNA-tutkija Matt Harndenilla. Tutkittavaksi joutuivat muun muassa Subwayn kanafileet viidestä eri ravintolasta Kanadan Ontariossa. Testitulokset paljastivat karun faktan: Subwayn tuotteiden kana ei olekaan 100-prosenttisesti kanaa. Kanasandwicheissa käytetyissä kananfileissä kanaa oli keskimäärin 53,6 prosenttia ja sipuli-teryakikanoissa vain 42,8 prosenttia.

Mitä loppuosa kananfileistä sitten oli? Tutkimuksen mukaan soijaproteiinia. Vielä ei ole varmaa, käytetäänkö samaa kanaa myös muiden maiden Subway-ravintoloissa. Ainakin Ison-Britannian Subway on kiistänyt julkisuudessa käyttävänsä ”puolibroileria”. Subwayn edustaja kommentoi The Sun -lehdelle Britannian Subwayn kanatuotteiden sisältävän 100 prosenttisesti kanaa, eikä lainkaan soijaa.

Kanadan Subway kiistää tulokset

CBC:n teettämässä tutkimuksessa analysoitiin myös McDonald’sin, Wendy’sin ja A&W:n tuotteita. Suurin osa näiden pikaruokaravintoloiden tuotteista sisälsi lähes 100 prosenttia kanaa. Subwayn tulokset yllättivät tutkijatkin niin paljon, että he päättivät tehdä uusintatestauksen ravintolan tuotteille. Tulokset olivat kuitenkin edelleen yhtä shokeeraavat.

Kanadan Subwayn edustajat ovat kuitenkin kiistäneet tutkimustulokset.

– Meidän reseptimme mukaan kana vaatii yksi prosenttia tai vähemmän soijaproteeinia, jotta sen säilyvyys paranee yhdessä muiden ainesosien kanssa. Aiomme kuitenkin selvittää nyt tavarantoimittajaltamme, että tuotteet vastaavat varmasti laatuvaatimuksiamme.

Lähde: CBC, The Sun

***

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja