Jyrki Sukula suosittelee lisäämään salaattiin yllättävää raaka-ainetta – maku paranee merkittävästi

popcornsalaatti
Lisää grillattujen vihannesten joukkoon vaihteeksi popcornia. Shutterstock

Grilliruokien kanssa maistuu rapsakka popcorn-salaatti.

Kesällä herkutellan grilliruoalla ja erilaisilla salaateilla. Vaihtelua perussalaatteihin saa helposti grillatuista kasviksista.

Jyrki Sukulan mukaan popcorn tuo grillisalaattiin paljon makua suolaisuutensa ansiosta. Lisäksi tutun herkun rapea suutuntuma sopii täydellisesti salaattiin. Nauti popcorn-salaattia esimerkiksi grillattujen kanavartaiden lisukkeena.

Popcorn-salaatti

200 g salaattisekoitusta
½ kurkku paloiteltuna
1 prk kirsikkatomaatteja
400 g grillattuja kasviksia (esim. parsaa, palsternakkaa, munakoisoa, porkkanaa)
1 rkl rypsiöljyä
basilikaa
kurpitsan siemeniä
n. 2 dl suolattuja popcorneja

Pyörittele kasviksia pienessä määrässä rypsiöljyä ja grillaa nopeasti. Yhdistä kasvikset muiden salaattiainesten kanssa.

Sekoita kastikkeen ainekset.

Lisää popcornit salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Resepti: Jyrki Sukula / Naapurin maalaiskana

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!