Jyrki Sukula suosittelee lisäämään salaattiin yllättävää raaka-ainetta – maku paranee merkittävästi
Grilliruokien kanssa maistuu rapsakka popcorn-salaatti.
Kesällä herkutellan grilliruoalla ja erilaisilla salaateilla. Vaihtelua perussalaatteihin saa helposti grillatuista kasviksista.
Jyrki Sukulan mukaan popcorn tuo grillisalaattiin paljon makua suolaisuutensa ansiosta. Lisäksi tutun herkun rapea suutuntuma sopii täydellisesti salaattiin. Nauti popcorn-salaattia esimerkiksi grillattujen kanavartaiden lisukkeena.
Popcorn-salaatti
200 g salaattisekoitusta
½ kurkku paloiteltuna
1 prk kirsikkatomaatteja
400 g grillattuja kasviksia (esim. parsaa, palsternakkaa, munakoisoa, porkkanaa)
1 rkl rypsiöljyä
basilikaa
kurpitsan siemeniä
n. 2 dl suolattuja popcorneja
Pyörittele kasviksia pienessä määrässä rypsiöljyä ja grillaa nopeasti. Yhdistä kasvikset muiden salaattiainesten kanssa.
Sekoita kastikkeen ainekset.
Lisää popcornit salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
Resepti: Jyrki Sukula / Naapurin maalaiskana
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa