Grillattu juustolenkki

Palkitse itsesi kesäpäivän herkulla. Tuhti juustolenkki saa kaverikseen raikkaan salaatin ja grillissä paahtunutta leipää.

Ainekset

  • makkaraa
  • 1 pala salaattijuustoa
  • 50 g emmentalia
  • sinappia

Tomaatti-yrttisalaatti

  • nippu ruohosipulia
  • nippu kirveliä
  • nippu punabasilikaa
  • nippu laventelia
  • 1 ruukku vihreää salaattia
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja

Oliivileivät

  • 1 vaalea leipä
  • 1 prk oliivitahnaa
  • 6 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Viillä lenkkiin pitkä raitamainen viilto ja leikkaa juustot ohuiksi siivuiksi. Upota juustoviipaleita ja sinappia viiltoon ja grillaa kannen alla niin, että juustot sulavat kunnolla.

Tarjoa salaatin kera.

Revi yrtit ja salaatti laakeaan kulhoon. Leikkaa kirsikkatomaatit halki ja aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi. Sekoita ne salaatin joukkoon ja kostuta sitä tomaattien öljyllä.

Viipaloi leipä ja pirskota oliiviöljyä viipaleiden päälle. Sivele joka toisen leivän pinnalle oliivitahnaa ja nosta toinen leipä päälle. Paista grillissä varoen leivän palamista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!