Grillattu juustolenkki
Palkitse itsesi kesäpäivän herkulla. Tuhti juustolenkki saa kaverikseen raikkaan salaatin ja grillissä paahtunutta leipää.
Ainekset
- makkaraa
- 1 pala salaattijuustoa
- 50 g emmentalia
- sinappia
Tomaatti-yrttisalaatti
- nippu ruohosipulia
- nippu kirveliä
- nippu punabasilikaa
- nippu laventelia
- 1 ruukku vihreää salaattia
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
Oliivileivät
- 1 vaalea leipä
- 1 prk oliivitahnaa
- 6 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Viillä lenkkiin pitkä raitamainen viilto ja leikkaa juustot ohuiksi siivuiksi. Upota juustoviipaleita ja sinappia viiltoon ja grillaa kannen alla niin, että juustot sulavat kunnolla.
Tarjoa salaatin kera.
Revi yrtit ja salaatti laakeaan kulhoon. Leikkaa kirsikkatomaatit halki ja aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi. Sekoita ne salaatin joukkoon ja kostuta sitä tomaattien öljyllä.
Viipaloi leipä ja pirskota oliiviöljyä viipaleiden päälle. Sivele joka toisen leivän pinnalle oliivitahnaa ja nosta toinen leipä päälle. Paista grillissä varoen leivän palamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit