Uudenvuoden pastasalaatti
Tee kunnon annos salaattia uudenvuoden herkkupöytään tai muihin illanistujaisiin.
Salaatti
- 4 dl Myllyn Paras Tomaatti-Chilipastaa
- 200 g savupalvikinkkua
- ½ kurkku
- 200 g pakastemaissia
- 100 g purjosipulia (½ pieni)
- 100 g raejuustoa
- 1 omena
- 1 punainen paprika
Kastike
- 1 dl rypsi- tai camelinaöljyä
- ½ dl viinietikkaa
- 2 rkl sokeri
- 1 tl viherpippuria
- ½-1 tl yrttisuolaa
- ½-1 tl yrttisuolaa
Valmistusohje
Pasta tuo ruokaisuutta, varsinkin tässä tumma kuitupitoinen pasta ja lisäksi myös makua, koska pasta itsessään on maustettu tomaatilla ja chilillä. Kun kastikkeen laittaa etukäteen salaatin joukkoon, se maustaa mukavasti salaattia.
Keitä pasta ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Kuutioi tai suikaloi ainekset ja sekoita ne kulhossa pastan kanssa.
Valmista salaatinkastike ja tarkista sen maku mieleiseksi. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa mielellään vähintään tunnin.
VINKKI: Saat vaihtelua lisäämällä nuorille ja lapsille kinkun sijaan/lisäksi nakkeja tai lihapullia pilkottuna.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät