Joko testasit? Suomalaiset hurahtivat herkulliseen hittileipään – Katin vinkeillä onnistut sinäkin

3:51 Juhlapöydästä jäi taas hurja määrä ylijäämäruokaa – mitä ihmettä sille voisi tehdä?

Kukkafocaccia villitsi viime keväänä suomalaisetkin kotileipurit. Kyseessä on muuten perinteinen italialainen focaccia-leipä, mutta leivän koristelussa saa päästää luovuuden valloilleen.

Videolla: Miten hyödyntää juhlien ylijäämäruoat? Mitä vaihtoehtoja perinteisille juhlaherkuille on? Hellapoliisi Kati Jaakonen kertoi vinkit keväällä 2020.

Suomalaiset ovat koronaviruspandemian vuoksi päätyneet viettämään enemmän aikaa kotona, minkä johdosta myös leivontaharrastuksen suosio on kasvanut. Kerroimme aiemmin, että Googlen hakutilastoissa nousivat kevään 2020 aikana monet erilaiset leivonnaiset, kuten esimerkiksi perunarieskat. MTV Uutisten Makuja-ruokapalvelussa hittileivonnaisia ovat olleet muun muassa pataleipä ja Maisemakahvilan raparperipiirakka.

Upea kukkafocaccia hurmasi kotileipurit

Yksi suomalaiset villinneistä leivonnaisista on upea kukkafocaccia. Kukkakuvioin erilaisilla vihanneksilla ja yrteillä koristeltu leipä on ollut maailmalla suosittu jo pidempään. Suomessa resepti nähtiin alkukeväästä muun muassa Kotivinkki-lehdessä

Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen kertoi toukokuun lopussa MTV Uutiset Livelle vinkkejä juhlien ylijäämäruoan hyödyntämiseen. Samalla Jaakonen esitteli myös tekemänsä kukkafocaccian.

– Normaalisti focacciaan laitetaan oliiveja tai tomaatteja, mutta nyt voi laittaa mitä kukin haluaa. Voi käyttää yrttejä ja erilaisia lämmityksen kestäviä vihanneksia, Jaakonen kertoi kukkafocaccian valmistamisesta.

Kukkafocaccia sopii Jaakosen mukaan mainiosti myös juhlatarjottavaksi:

– Vaikka keiton kanssa. Juhlatarjottava voi olla myös yksinkertaista. Joku ihana yrteillä ryyditetty sosekeitto, focacciaa ja salaatti oheen. 

Kokeile kotona: Kukkafocaccia

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja