Joko testasit hittileivän, johon suomalaiset hurahtivat? Helppo valmistaa – lopputulos voi olla suorastaan ällistyttävä

Helppo ja näyttävä kukkafocaccia: Näin teet hittileivän! 1:17 Helppo ja näyttävä kukkafocaccia: Näin teet hittileivän!
KATSO VIDEO: Näin helposti valmistuu näyttävä kukkafocaccia

Herkullinen kukkafocaccia ilahduttaa tänäkin kesänä ja sen valmistaminen on hauskaa puuhaa vaikka lomaileville koululaisille.

Useat erilaiset leivonnaiset nousivat hitiksi keväällä 2020, kun koronaviruspandemia pakotti suomalaiset viettämään enemmän aikaa kotona. Googlen hakutilastojen perusteella suomalaiset leipoivat koronakeväänä esimerkiksi paljon perunarieskoja. MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen hittleivonnaisia olivat sen sijaan pataleipä ja Maisemakahvilan raparperipiirakka.

Edellämainittujen herkkujen lisäksi suosioon nousivat myös herkulliset ja silmää hivelevät kukkafocacciat. Kukkakuvioin erilaisilla vihanneksilla ja yrteillä koristeltu leipä nousi ensin maailmalla suosioon ja villitys levisi nopeasti Suomeenkin. Näyttävää hittileipää ei kannata unohtaa, sillä se sopii mainiosti myös tämän kesän arki- ja juhlapöytään. Kukkafocaccian leipominen ja koristeleminen on hauskaa puuhaa vaikka kesälomaa viettäville koululaisille!

Nappaa ohje: Kukkafocaccia

Monta tapaa koristella: Lopputulos voi olla suorastaan ällistyttävä!

Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen kertoi toukokuussa 2020 MTV Uutiset Livelle vinkkejä juhlien ylijäämäruoan hyödyntämiseen. Samalla Jaakonen esitteli myös tekemänsä kukkafocaccian.

– Normaalisti focacciaan laitetaan oliiveja tai tomaatteja, mutta nyt voi laittaa mitä kukin haluaa. Voi käyttää yrttejä ja erilaisia lämmityksen kestäviä vihanneksia, Jaakonen kertoi kukkafocaccian valmistamisesta.

Kukkafocaccian koristelussa vain luovuus on rajana. Kokeile koristeiksi esimerkiksi erilaisia sipuleita tai paprikoita. Leivän voi toki viimeistellä vielä paistamisen jälkeenkin esimerkiksi syötävillä kukkasilla.

Jos intoa ja taitoa riittää, voi kukkafocacciasta tehdä todellisen taideteoksen:

Kukkafocaccia sopii Jaakosen mukaan mainiosti myös juhlatarjottavaksi:

– Vaikka keiton kanssa. Juhlatarjottava voi olla myös yksinkertaista. Joku ihana yrteillä ryyditetty sosekeitto, focacciaa ja salaatti oheen. 

Kokeile kotona helppoa ohjetta: Kukkafocaccia

Katso videolta, miten voit hyödyntää juhlapöydän ylijäämäruokaa

Juhlapöydästä jäi taas hurja määrä ylijäämäruokaa – mitä ihmettä sille voisi tehdä? 3:51
Mukana myös Hellapoliisin kukkafocaccia-vinkit!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.