2:24

Joisitko suolavettä "puhdistuaksesi"? Asiatuntija ei usko Sole-trendiin: "Kannattaa olla varovainen"

Sole-kuurissa juodaan vettä, jossa on "luonnollista suolaa". Asantuntija ei usko detox-metodin hyötyihin.

Jos mielesi tekee hyvää kahvia, katso oiva keitto-ohje videolta!

Joisitko vettä ja suolaa, jos sen luvattaisiin puhdistavan kehosi? Ei kannata, ravintofysiologi Rhiannon Lambert sanoo.

Sole-kuurissa juodaan vettä, jossa on "luonnollista suolaa"

Trendikkäässä Sole-nimellä kulkevassa detox-kuurissa juodaan vettä, jossa on "luonnollista suolaa".

– Tämä ei ole mikään pieni määrä suolaa liuotettuna veteen, vaan vesi on kyllästetty niin runsaalla luonnonsuolalla kuin se vain vetää, Wellness Mama -sivusto kuvaa.

Ihmiset juovat vettä yleensä kolmella eri tapaa; jäillä, ilman jäitä tai haaleana. Nämä tavat ovat pääasiassa makuasioita, mutta yksi tavoista on paras, jos vedestä haluaa  saada vedestä kaiken mahdollisen hyödyn irti!

Seosta lisätään teelusikallinen veteen aamuisin. Seoksen luvataan olevan antibakteerista ja "puhdistavan kehoa" sekä parantavan esimerkiksi ruoansulatusta.

Liian runsas suolansaanti aiheuttaa ongelmia

Lambertin mukaan trendi ei vakuuta häntä mistään – eikä varsinkaan siitä, että se puhdistaisi kehoa.

– Ihmiset ovat usein hämmentyneitä niiden trendien vuoksi, joita internetissä on, ja tämä vaikuttaa taas yhdeltä, joka on ilmaantunut tietoisuuteemme, ja jonka kanssa kannattaa olla varovainen, Lambert kertoo Independent-lehdelle.

– Tutkimusten mukaan kohtuudella nautittu suola voi olla hyödyksi verenpaineen säätelyssä. Liian runsas suolansaanti voi kuitenkin johtaa korkeaan verenpaineeseen.

Hyödyt voivat olla veden ansiota

Suola voi aiheuttaa myös kehon kuivumista, jos sitä syö liikaa. Suola myös on suomalaisille sokeria isompi riski. Lambertin mukaan tutkimuksia siitä, että suola jotenkin "auttaisi" ruoansulatusta, tarvittaisiin lisää tutkimuksia.

– Ihmisten pitäisi tietää jotakin detoxista. Ajatus siitä, että voisit huuhdella kehosi epäpuhtauksista ja olla tämän ansiosta suorastaan nitisevän puhdas ja energinen, on huijausta.

Lambertin mukaan monet detoxin hyödyistä voivatkin olla veden ansiota suolan sijaan.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja