Joitakin suolatuotteita, kuten himalajansuolaa, markkinoidaan useinterveyttä edistävinä ihmetuotteina. Kuluttaja-lehden haastattelema asiantuntija tyrmää väitteet.
Video: Muista nämä seikat, kun marinoit lihaa!
Tiedätkö, kuinka paljon syöt jodioitua suolaa ja saatko jodia tarpeeksi? Luultavasti et tiedä vastausta kumpaankaan.
Vaikka käyttäisit kotona ruokasuolaa, johon on lisätty jodia, saat tästä vain pienen osan päivittäisestä suola- ja jodiannoksestasi, kertoo Kuluttaja-lehti. Aikuisen pitäisi saada päivässä 150 mikrogrammaa jodia, raskaana olevan 175 ja imettävän 200 mikrogrammaa jodia. 
Jodi on välttämätöntä kilpirauhasen toiminnalle. Kilpirauhasen hormonit vaikuttavat moniin elimistön toimintoihin, kuten kasvuun, lämmönsäätelyyn ja aineenvaihduntaan.
Suomalaiset saavat noin 80 prosenttia suolasta piilosuolana eli eineksistä, leivästä, leivänpäällisistä sekä lounasruokaloiden ja ravintoloiden ruuasta. Näiden tuotteiden sisältämä suola ei välttämättä ole jodioitua. 
Kuluttajan vertailussa selvisi myös, että kauppojen hyllyiltä löytyvien suolapakettien jodimäärät saattavat poiketa huomattavastikin luvatusta.
