Osaatko sittenkään juoda niin kuin kuuluisi? Asiantuntija: Tämä on paras tapa nauttia vettä

shutterstock_400659769
Shutterstock

Asiantuntijan mukaan haalea vesi on elimistön kannalta paras vaihtoehto. 

Katso videolta, kuinka kivennäisvesi päätyy pulloihin. 

Ihmiset juovat vettä yleensä kolmella eri tapaa; jäillä, ilman jäitä tai haaleana. Nämä tavat ovat pääasiassa makuasioita, mutta mikä tavoista on paras, jos haluat saada vedestä kaiken mahdollisen hyödyn irti?

Erään teorian mukaan jäävesi on paras vaihtoehto, sillä kylmän väitetään polttavan kaloreita. Toisaalta vettä voi tulla juotua enemmän silloin, jos vesi ei ole niin jäistä. Terveysalan ammattilainen Stella Metsovas kallistuu haalean tai lämpimän veden kannalle. Säännöllisellä haalean veden juomisella voi asiantuntijan mukaan olla lukuisia positiivisia seurauksia kehollesi.

Metsovasin mukaan etenkin aamuisin nautitut vesilasilliset voivat tehostaa ruoansulatusta ja vähentää elimistöösi kertyvien kuona-aineiden määrää. 

Haalea vesi on hyväksi myös siitä syystä, että se ei horjuta kehon normaalia lämpötilaa. Aina kun nautimme jotain todella kuumaa tai kylmää, kehomme joutuu työskentelemään säätääkseen itsensä takaisin normaaliin lämpötilaan.

Kolme hyvää syytä juoda vesi haaleana tai lämpimänä

1) Se voi auttaa elimistöä pääsemään eroon myrkyistä.

2) Se voi auttaa pitämään ruoansulatuksen raiteillaan.

3) Se tehostaa verenkiertoa, toisin kuin kylmä vesi, joka hidastaa sitä.

Lähde: Clark.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja