Jessica otti omat eväät lentokoneeseen, mutta ei muistanutkaan syödä – patongille tuli hintaa lähes 1 800 euroa

shutterstock_1550251331
Tulli lätkäisi puoliksi syödystä patongista ison sakon. Kuvituskuva. Shutterstock

Australialaismatkailija unohti patonkinsa olemassaolon ja sai maksaa virheestään kalliisti.

Ennen lomamatkaa kannattaa aina tarkistaa, mitä lomakohteena olevaan maahan saa tuoda, mitä ei. Jessica Lee unohti säännöt ja sai kirpeän laskun, kertoo 7News.

Osti patongin ja unohti sen sitten

Perthissä, Australiassa asuva Jessica osti välilaskullaan Singaporessa itselleen evästä. Nainen osti Subwayn patongin, josta söi toisen puolikkaan. Puolet hän säästi lennolle Australiaan.

Jessica, 19, kuitenkin teki ratkaisevan virheen: hän unohti leivän olemassaolon. Australian tullissa patonki palasi vainoamaan Jessicaa, sillä hän ei ollut ilmoittanut leipäänsä tullille.

Sai kovat sakot

Herkku sisälsi sekä kanaa että salaattia, jotka olisi pitänyt ilmoittaa maahantulokaavakkeessa.

– Luultavasti alan itkeä. Maksoin juuri 2 664 [Australian] dollaria Subwayn leivästäni Singaporesta, Jessica kuvaili TikTokissa.

Noin 1 800 euron sakostaan selvästi kiukkuinen Jessica kuitenkin myönsi, että virhe oli hänen omansa: hän ei syönyt leipää koneessa, kuten oli aikonut.

Jessica paljasti lopettaneensa hiljattain työpaikassaan; hän olisikin tarvinnut "patonkirahat" esimerkiksi vuokraan.

– Niin kallis aloittelijan virhe, nainen voivotteli TikTok-videonsa kommenteissa.

Jessica valitteli saamaansa sakkoa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Päädyttyään otsikoihin Jessica kuitenkin vitsaili, että leipä "alkoikin olla sen arvoinen".

Ruoat tai muut ainesosat voivat sisältää tuholaisia tai tauteja

Sakon lätkäisi bioturvallisuudesta vastaava osasto.

– Bioturvallisuusjärjestelmämme toimii sekä rajalla että kotimaassa estääkseen ja vastatakseen haitallisten tuholaisten ja tautien saapumiseen ja leviämiseen, maa-, kalatalous- ja metsätalousviraston edustaja kuvaili 7Newsille.

Ruoat tai muut ainesosat voivat sisältää tuholaisia tai tauteja, jotka voisivat levitä Australiaan ja näin haitata maataloutta. Siksi kaikki liha- ja vihannestuotteet pitää ilmoittaa rajalla. 

Tulli muistuttaa, että esimerkiksi Suomeen ei saa tuoda esimerkiksi edes yhtä omenaa ilman asiakirjaa. Jos huomaa lentokentällä, että laukkuun on unohtunut kiellettyjä elintarvikkeita, ne voi luovuttaa oma-aloitteisesti Tullille. Oma-aloitteisesta luovuttamisesta ei aiheudu matkustajalle seuraamuksia.

Katso myös:  Tullin ruokakoira Rico etsii lentoasemalla laittomia elintarvikkeita! Viiden jälkeen kävi tutustumassa reippaan Ricon työpäivään:

Tullin ruokakoira Rico etsii lentoasemalla laittomia elintarvikkeita – Viiden jälkeen kävi tutustumassa hänen työpäiväänsä 2:36

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.