Jere testasi kikat "jurppiviin pullonkorkkeihin" – nyt kommentoi Hartwall

Tamperelaisen Vesan parempi konsti "jurppivien pullonkorkkien" avaamiseen 0:40 Tamperelaisen Vesan parempi konsti "jurppivien pullonkorkkien" avaamiseen
KATSO VIDEO: Jere testasi tamperelaisen Vesan vinkkaaman konstin "jurppivien pullonkorkkien" avaamiseen.

Juomavalmistaja kommentoi MTV Uutistenkin testaamia korkkikikkoja.

Kuten aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerroimme, uudet juomapulloihin kiinni jäävät korkit jakavat kansalaisten mielipiteet. Korkit saattavat juomaa nauttiessa esimerkiksi raapia ärsyttävästi poskea, koska ovat kiinni pullonsuun välittömässä läheisyydessä. 

Toimittajamme Jere testasi aiemmin, voiko käyttökokemusta parantaa näppärän niksin avulla. Niksi ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan, kuten videolta voi nähdä. Juttu jatkuu videon alla.

Ärsyttävätkö uudet pullonkorkit? Jere testasi, auttaako näppärä niksi 1:28
Helpottaako simppeli niksi uusien pullonkorkkien käyttöä? Jere testasi.

Testin jälkeen saimme tamperelaiselta lukijaltamme Vesalta sähköpostitse vinkin, jonka avulla korkki ei enää häiritse juomanautintoa. 

Käyhän se noinkin, mutta on parempikin konsti! Vesa kirjoitti sähköpostissaan.

Vesan vinkkaaman kikan voit katsoa jutun yllä olevalta videolta.

Hartwall kommentoi korkkikikkoja

Mutta mitä mieltä korkkikikoista ollaan juomavalmistaja Hartwallilla? Onko pullonkorkkikikka suunniteltu ominaisuus vai käyttäjien "arjen hakkerointia"?

Hartwallin viestintä- ja sisältöjohtaja Titta Jaakkolan mukaan kokki on pulloissa kiinni kahdella saranalla, kuten on suunniteltukin. 

– Juominen toki onnistuu irrottamatta ensimmäistä saranaa, mutta jos haluaa korkin hiukan kauemmaksi pullonsuusta, voi toimia kuten videolla.

Jaakkolan mukaan korkkien valmistajien ratkaisut ovat toimintaperiaatteiltaan kaikki samankaltaisia, mutta pieniä erojakin löytyy.

– Esimerkiksi se, miten korkki jää avatessa sinettirenkaaseen kiinni, voi vaihdella.

 

"Verrattain vähän liikkumavaraa korkin kehityksessä"

Hartawallkin on saanut kuluttajilta jonkin verran palauttetta ja ihmettelyä siitä, mistä korkkiuudistuksessa on oikein kyse. Osa kokee korkin hankalaksi käyttää, ja Jaakkola ymmärtää sen: vie varmasti hetken aikaa tottua uudenlaiseen korkkiin.

Monet pitävät kuitenkin uudistusta myös hyvänä asiana, onhan tavoitteena vähentää muoviroskan määrää luonnossa. Nyt korkki ei pääse vahingossa tippumaan maahan.

Jaakkolan mukaan Hartwallilla kuunnellaan tarkalla korvalla kuluttajien palautetta.

– Käytännössä meillä on verrattain vähän liikkumavaraa korkin kehityksessä, sillä muovin määrän lisääminen ei olisi ympäristön kannalta hyvä ratkaisu. EU-direktiivin täyttävä korkki ei vaadi nyt lainkaan enempää muovia kuin vanha Hartwallin korkki.

Jaakkola muistuttaa, että myös olemassaoleva laitteisto asettaa omat vaatimuksensa kehitykselle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.