Jurppivatko uudet pullonkorkit? Jere testasi näppärää niksiä – näin siinä sitten kävi

Ärsyttävätkö uudet pullonkorkit? Jere testasi, auttaako näppärä niksi 1:28 Ärsyttävätkö uudet pullonkorkit? Jere testasi, auttaako näppärä niksi
KATSO VIDEO: Helpottaako simppeli niksi uusien pullonkorkkien käyttöä? Jere testasi.

Uudet juomapulloihin kiinni jäävät korkit jakavat mielipiteet. Toimittajamme Jere testasi, voiko käyttökokemusta parantaa näppärän niksin avulla.

Ärsyttävätkö sinua juomapulloihin ilmestyneet uudet pullonkorkit, jotka juomaa nauttiessa raapivat poskea tai ovat muuten vain tiellä häiritsemässä? 

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla jo tammikuussa 2023 kerrottiin, EU:n kertakäyttömuovidirektiivi vaikuttaa myös Suomessa monenlaisiin tuttuihin elintarvikepakkauksiin ja niiden korkkeihin. Niin sanotun "korkki kiinni -direktiivin" vaatimusten myötä muovista valmistetun korkin on pysyttävä kiinni tietyissä juomapakkauksissa niiden käytön aikana.

Muutos pakkauksiin tulee olla tehtynä heinäkuuhun 2024 mennessä, mutta monet valmistajat ovat jo siirtyneet kiinni pysyviin korkkeihin. 

Korkkimuutos on jo tehty muun muassa tuttuihin virvoitusjuomapulloihin. Monia suomalaisia tuntuu kuitenkin jurppivan pullossa kiinni olevan korkin epäkäytännöllisyys juomaa nauttiessa. 

Toimittajamme Jere testasi somessa hehkutetun kikan, jonka myötä kiinni olevan korkin ei pitäisi enää häiritä juomanautintoa. Katso videolta kikka ja hämmentävä lopputulos.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat