Fanta-korkkeihin tulee nyt muutos – vaikuttaa pullonpalautukseen: "Alussa varmasti tuntuu vieraalta"

Muoviroskaa vähentävä EU-direktiivi pisti kartonkipakkaukset uusiksi 2:10 Muoviroskaa vähentävä EU-direktiivi pisti kartonkipakkaukset uusiksi
KATSO MYÖS VIDEO: Millainen uudenlainen maitotölkki on? Videolla kerrotaan myös, miten pakkaus kaikkine materiaaleineen kierrätetään.

Uudenlaiset muovikorkit yleistyvät pikku hiljaa tutuissa elintarvikepakkauksissa. Seuraavaksi muuttuvat Fanta-pullojen korkit, tiedottaa Coca-Cola Finland.

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla jo tammikuussa kerrottiin, EU:n kertakäyttömuovidirektiivi vaikuttaa myös Suomessa monenlaisiin tuttuihin elintarvikepakkauksiin ja niiden korkkeihin.

Juomatuotteita ostava voikin yllättyä, kun korkki ei enää irtoakaan kokonaan purkista tai pullosta. Niin sanotun "korkki kiinni -direktiivin" vaatimusten myötä muovista valmistetun korkin on pysyttävä kiinni tietyissä juomapakkauksissa niiden käytön aikana.

 

Fanta-pulloihin ensimmäisenä uudenlainen korkki

Nyt Coca-Cola Suomi ja Sinebrychoff tiedottavat pilotoivansa uusia saranakorkkeja Fanta-pulloissa. Suomen Coca-Cola toimii juomien valmistuksesta ja myynnistä Suomessa vastaavan Sinebrychoffin tiloissa Keravalla.

Coca-Colan mukaan uusi korkki otetaan ensimmäisenä käyttöön puolen litran appelsiini Fanta-pulloissa, ja muut juomamerkit seuraavat perässä ennen kesää 2024.

Uusissa korkeissa tulee näkymään viesti: "Palauta uusi korkki pullossa kiinni."

Uudet saranakorkkipullot palautetaan kaupan pullonpalautusautomaattiin korkkeineen. Suomen Coca-Colalta suositellaan korkin sulkemista sujuvan pullopalautuksen varmistamiseksi.

"Alussa korkki varmasti tuntuu vieraalta"

Suomen Coca-Colan yhteiskunta- ja vastuullisuuspäällikkö Théa Natri kertoo tiedotteessa suomalaisten olevan tunnetusti ahkeria pullonpalauttajia, ja uudet korkit tekevät tästä järjestelmästä entistä paremman. 

– Alussa korkki varmasti tuntuu vieraalta, mutta siihen tottuu alan siirtyessä vähitellen kokonaan käyttämään vastaavanlaisia korkkeja. Siten myös vähennämme yhteisvoimin muoviroskaa ja pidämme kertaalleen valmistetun muovin kierrossa, Natri toteaa tiedotteessa.

Suomen panttijärjestelmän ansiosta 90 prosenttia muovipulloista palautuu kierräteettäviksi. Muovipullot ovatkin Suomen parhaiten takaisin kerätty ja kierrätetty muovi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat