Jennifer Anistonin simppeli kaurapuurokikka – "Olisinpa tiennyt tämän aiemmin"

Näin teet täydellistä tuorepuuroa 1:09 Näin teet täydellistä tuorepuuroa
KATSO MYÖS VIDEO: Näin kaurapuuro kannattaa tehdä. Helpot ohjeet!

Näyttelijätär Jennifer Anistonin kaurapuuroon lisätään yksi yllättävä ainesosa.

Kaurapuuro kuuluu olennaisena osan monen suomalaisen aamurutiineihin. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin aiemmin tammikuussa mahtava ja sähköä säästävä valmistustapa kaurapuurolle

Puuro maistuu meidän peruspulliaisten lisäksi myös maailmantähdille, ja esimerkiksi näyttelijätär Jennifer Aniston on tunnustanut rakkauttaan kaurapuuroon. The Kitchn -ruokasivustolla kerrotaankin nyt Anistonin "puurontuunauskikasta", jonka supertähti kertoi Elle-lehdelle vuonna 2016.

– Törmäsin Jennifer Anistonin kikkaan lisätä yhdellä yksinkertaisella lisäyksellä proteiinia aamupuuron ja tiesin, että minun oli testattava sitä. Nyt kananmunakaurapuurosta on tullut uusi lempiaamiaiseni, kirjoittaa ruokatoimittaja Molly Allen.

"Olisinpa tiennyt tämän jo aiemmin"

Aniston lisää siis puuronsa joukkoon aina yhden tai kaksi kananmunanvalkuaista. Puuro tehdään muuten hellalla normaalisti, mutta loppuvaiheessa joukkoon vispataan valkuaiset. Munanvalkuaiset kypsyvät puuron jälkilämmössä, mutta kannattaa samalla muistaa vispata puuroa, jotta lopputuloksena ei ole valkuaiskokkelia. 

Puuroa testanneen ruokatoimittaja Molly Allenin mukaan ajatus valkuaisten lisäämisestä puuron joukkoon voi kuulostaa hieman luotaantyöntävältä, mutta lopputulos palkitse.

– Tämä on niin nopea ja helppo kikka lisätä proteiinia kaurapuroon. Maku on täysin neutraali, joten et maista valkuaisia ollenkaan. Lisäksi kaurapuuron rakenteesta tulee itse asiassa parempaa. Olisinpa tiennyt tämän jo aiemmin!

Lähteet: The Kitchn, Elle

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.