Tiesitkö tätä kaurapuurosta? Moni ei tule ajatelleeksi tärkeää seikkaa sisällöstä – nyt on aika tehdä korjausliike
Moni suomalainen ei ehkä tule ajatelleeksi, että pelkkä kaurapuuro sellaisenaan voi olla riittämätön aamupala. Tee perinteisestä kaurapuurosta astetta proteiinipitoisempi tällä ohjeella.
Monen suomalaisen päivä lähtee käyntiin aamupuurolla. Pelkkä kaurapuuro sellaisenaan ei kuitenkaan välttämättä pidä nälkää lounasaikaan asti – siksi puurosta kannattaa tuunata hieman proteiinipitoisempi.
Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen paljasti MTV:lle aiemmin viime vuonna, miten valmistetaan täydellistä kaurapuuroa ja miten saa yhdistettyä aamupuuron ja aamukahvin yhdeksi, vastustamattomaksi herkuksi. Samalla Katja vinkkasi, miten tehdään täydellinen proteiinipitoinen aamupuuro helposti.
Tiesitkö? Finelin mukaan veteen keitetty kaurapuuro sisältää noin 2 grammaa proteiinia 100 grammaa puuroa kohden. Puurosta kannattaa tehdä siis hieman proteiinipitoisempi erilaisilla lisukkeilla.
Kaurapuuron joukkoon lisätään muun muassa erilaisia siemeniä ja pähkinöitä jo puuron keittovaiheessa. Herkkupuuron voi halutesssaan vielä viimeistellä raejuustolla ja marjoilla. Proteiinipuurossa on tavallista kaurapuuroa enemmän kuituja, hyviä rasvoja, vitamiineja sekä tietysti proteiinia.
Testaa vaikka heti! Katso videolta, miten proteiinipuuro valmistuu.
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran lokakuussa 2020.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa