Tiesitkö tätä kaurapuurosta? Moni ei tule ajatelleeksi tärkeää seikkaa sisällöstä – nyt on aika tehdä korjausliike

1:07 Proteiinipuuro – aloita aamusi tällä ravitsevalla herkulla

Moni suomalainen ei ehkä tule ajatelleeksi, että pelkkä kaurapuuro sellaisenaan voi olla riittämätön aamupala. Tee perinteisestä kaurapuurosta astetta proteiinipitoisempi tällä ohjeella.

Monen suomalaisen päivä lähtee käyntiin aamupuurolla. Pelkkä kaurapuuro sellaisenaan ei kuitenkaan välttämättä pidä nälkää lounasaikaan asti – siksi puurosta kannattaa tuunata hieman proteiinipitoisempi.  

Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen paljasti MTV:lle aiemmin viime vuonna, miten valmistetaan täydellistä kaurapuuroa ja miten saa yhdistettyä aamupuuron ja aamukahvin yhdeksi, vastustamattomaksi herkuksi. Samalla Katja vinkkasi, miten tehdään täydellinen proteiinipitoinen aamupuuro helposti.

Tiesitkö? Finelin mukaan veteen keitetty kaurapuuro sisältää noin 2 grammaa proteiinia 100 grammaa puuroa kohden. Puurosta kannattaa tehdä siis hieman proteiinipitoisempi erilaisilla lisukkeilla. 

Kaurapuuron joukkoon lisätään muun muassa erilaisia siemeniä ja pähkinöitä jo puuron keittovaiheessa. Herkkupuuron voi halutesssaan vielä viimeistellä raejuustolla ja marjoilla. Proteiinipuurossa on tavallista kaurapuuroa enemmän kuituja, hyviä rasvoja, vitamiineja sekä tietysti proteiinia. 

Testaa vaikka heti! Katso videolta, miten proteiinipuuro valmistuu.


Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran lokakuussa 2020.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja