Syötkö kaurapuuroa? Testaa superhelppoa versiota – tällä ohjeella et voi epäonnistua

Näin teet täydellistä tuorepuuroa 1:09 Näin teet täydellistä tuorepuuroa
KATSO MYÖS VIDEO: Näin teet täydellistä tuorepuuroa!

Tuorepuuro on loistava vaihtoehto perinteiselle kaurapuurolle. Tuorepuuron valmistus on helppoa – näin onnistut siinä joka kerta!

Syötkö sinäkin aamupalaksi puuroa? Raisio-konsernin heinäkuussa 2019 teettämän Kansallisen puurokyselyn tulokset kertoivat, että suuressa osassa suomalaiskodeista aamu käynnistyy nimenomaan puurolla. Lähes joka toinen suomalainen kertoi tuolloin syövänsä arkiaamuisin puuroa. Lähes 90 prosenttia suomalaisista sen sijaan piti kaurapuuroa suosikkipuuronaan.

Jos perinteinen kaurapuuro alkaa jo kyllästyttää tai kaipaat aamuihisi oikaisukeinoa, kannattaa kokeilla tuorepuuron valmistamista. Tuorepuuron voit tehdä jo illalla jääkaappiin valmiiksi tekeytymään ja syödä sitten aamupalaksi tai napata mukaan välipalaksi. 

Tuorepuuron helppoutta on aiemmin kehunut myös muun muassa televisiosta tuttu kokki Kari "Kape" Aihinen Kaappaus keittiössä -ohjelmassa. Keittiömestari Aihisen mukaan tuorepuuro on siitä hyvä konsepti, että sitä voi varioida loputtomiin.

– Vain taivas on rajana. Se on niin kuin kerroslasagne. Mun ohje menee niin, että saman verran kaikkia ainesosia, Aihinen totesi ohjelmassa.

Tuorepuuron suosio perustuu sen valmistamisen helppouteen ja loputtomiin tuunausmahdollisuuksiin. Tuorepuurossa kaurahiutaleita ei kypsennetä lainkaan, vaan puuro valmistetaan ainekset sekoittamalla ja antamalla puuron tekeytyä.

– Voi ihan oman maun mukaan päättää, syökö tuorepuuron heti, vai tekeekö illalla valmiiksi ja syö aamulla. Idea tuorepuurossa on, että vain mielikuvitus on rajana. Ei kannata jumiutua siihen, että jääkaapista ei nyt satu löytymään rahkaa, vinkkasi Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen MTV Uutisille muutama vuosi sitten.

Tuorepuuron valmistus – tällä peruskaavalla tulee joka kerta täydellistä!

Tuorepuuron valmistamiseen käytetään yleensä kaurahiutaleiden lisäksi jotain nestettä, jotain massaa ja jotain makuainetta. Tuorepuuron voi siis tehdä esimerkiksi kaurahiutaleista, maidosta, rahkasta ja marjoista. Puuron valmistuksessa kannattaa suosia kotimaisia marjoja. Ulkomaiset marjat tulee kuumentaaennen käyttöä. 

Tuorepuuron perusohje

1 osa nestettä, esimerkiksi kaurajuomaa, maitoa, tuoremehua tai mehukeitto
1 osa massaa, esimerkiksi soseutettua banaania, jogurttia tai rahkaa
1 osa kaurahiutaleita
½ osa marjoja, pähkinöitä tai muita höysteitä

Yhden hengen tuorepuuroannokseen voit siis käyttää esimerkiksi 1 desilitraa nestettä, 1 desilitraa massaa, 1 desilitraa kaurahiutaleita ja ½ desilitraa höysteitä. Tuorepuuron koostumusta voi muokata oman maun mukaan ja kokeilemalla selviää, minkälaisesta puurosta itse pitää. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!