Tuorepuuro on loistava vaihtoehto perinteiselle kaurapuurolle. Tuorepuuron valmistus on helppoa – näin onnistut siinä joka kerta!
Syötkö sinäkin aamupalaksi puuroa? Raisio-konsernin heinäkuussa 2019 teettämän Kansallisen puurokyselyn tulokset kertoivat, että suuressa osassa suomalaiskodeista aamu käynnistyy nimenomaan puurolla. Lähes joka toinen suomalainen kertoi tuolloin syövänsä arkiaamuisin puuroa. Lähes 90 prosenttia suomalaisista sen sijaan piti kaurapuuroa suosikkipuuronaan.
Jos perinteinen kaurapuuro alkaa jo kyllästyttää tai kaipaat aamuihisi oikaisukeinoa, kannattaa kokeilla tuorepuuron valmistamista. Tuorepuuron voit tehdä jo illalla jääkaappiin valmiiksi tekeytymään ja syödä sitten aamupalaksi tai napata mukaan välipalaksi.
Tuorepuuron helppoutta on aiemmin kehunut myös muun muassa televisiosta tuttu kokki Kari "Kape" Aihinen Kaappaus keittiössä -ohjelmassa. Keittiömestari Aihisen mukaan tuorepuuro on siitä hyvä konsepti, että sitä voi varioida loputtomiin.
– Vain taivas on rajana. Se on niin kuin kerroslasagne. Mun ohje menee niin, että saman verran kaikkia ainesosia, Aihinen totesi ohjelmassa.
Tuorepuuron suosio perustuu sen valmistamisen helppouteen ja loputtomiin tuunausmahdollisuuksiin. Tuorepuurossa kaurahiutaleita ei kypsennetä lainkaan, vaan puuro valmistetaan ainekset sekoittamalla ja antamalla puuron tekeytyä.
