Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Syötkö kaurapuuroa? Testaa superhelppoa versiota – tällä ohjeella et voi epäonnistua

1:09Näin teet täydellistä tuorepuuroaKATSO MYÖS VIDEO: Näin teet täydellistä tuorepuuroa!
Julkaistu 04.01.2023 06:45

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tuorepuuro on loistava vaihtoehto perinteiselle kaurapuurolle. Tuorepuuron valmistus on helppoa – näin onnistut siinä joka kerta!

Syötkö sinäkin aamupalaksi puuroa? Raisio-konsernin heinäkuussa 2019 teettämän Kansallisen puurokyselyn tulokset kertoivat, että suuressa osassa suomalaiskodeista aamu käynnistyy nimenomaan puurolla. Lähes joka toinen suomalainen kertoi tuolloin syövänsä arkiaamuisin puuroa. Lähes 90 prosenttia suomalaisista sen sijaan piti kaurapuuroa suosikkipuuronaan.

Jos perinteinen kaurapuuro alkaa jo kyllästyttää tai kaipaat aamuihisi oikaisukeinoa, kannattaa kokeilla tuorepuuron valmistamista. Tuorepuuron voit tehdä jo illalla jääkaappiin valmiiksi tekeytymään ja syödä sitten aamupalaksi tai napata mukaan välipalaksi. 

Tuorepuuron helppoutta on aiemmin kehunut myös muun muassa televisiosta tuttu kokki Kari "Kape" Aihinen Kaappaus keittiössä -ohjelmassa. Keittiömestari Aihisen mukaan tuorepuuro on siitä hyvä konsepti, että sitä voi varioida loputtomiin.

– Vain taivas on rajana. Se on niin kuin kerroslasagne. Mun ohje menee niin, että saman verran kaikkia ainesosia, Aihinen totesi ohjelmassa.

Tuorepuuron suosio perustuu sen valmistamisen helppouteen ja loputtomiin tuunausmahdollisuuksiin. Tuorepuurossa kaurahiutaleita ei kypsennetä lainkaan, vaan puuro valmistetaan ainekset sekoittamalla ja antamalla puuron tekeytyä.

– Voi ihan oman maun mukaan päättää, syökö tuorepuuron heti, vai tekeekö illalla valmiiksi ja syö aamulla. Idea tuorepuurossa on, että vain mielikuvitus on rajana. Ei kannata jumiutua siihen, että jääkaapista ei nyt satu löytymään rahkaa, vinkkasi Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen MTV Uutisille muutama vuosi sitten.

Lue myös: Kaurapuurosta saa helposti parempaa! Älä haksahda tähän valmistusansaan

Tuorepuuron valmistus – tällä peruskaavalla tulee joka kerta täydellistä!

Tuorepuuron valmistamiseen käytetään yleensä kaurahiutaleiden lisäksi jotain nestettä, jotain massaa ja jotain makuainetta. Tuorepuuron voi siis tehdä esimerkiksi kaurahiutaleista, maidosta, rahkasta ja marjoista. Puuron valmistuksessa kannattaa suosia kotimaisia marjoja. Ulkomaiset marjat tulee kuumentaaennen käyttöä. 

Tuorepuuron perusohje

tuorepuuro

1 osa nestettä, esimerkiksi kaurajuomaa, maitoa, tuoremehua tai mehukeitto
1 osa massaa, esimerkiksi soseutettua banaania, jogurttia tai rahkaa
1 osa kaurahiutaleita
½ osa marjoja, pähkinöitä tai muita höysteitä

Yhden hengen tuorepuuroannokseen voit siis käyttää esimerkiksi 1 desilitraa nestettä, 1 desilitraa massaa, 1 desilitraa kaurahiutaleita ja ½ desilitraa höysteitä. Tuorepuuron koostumusta voi muokata oman maun mukaan ja kokeilemalla selviää, minkälaisesta puurosta itse pitää. 

Lue myös: Teresa Välimäen mahtava puurovinkki: "Käänsi puolelleen henkilön, joka ennen maistamista kertoi vihaavansa kaurapuuroa"

Lisää aiheesta:

Loistava valmistustapa kaurapuurolle – säästät aikaa ja sähköä!Mahtava valmistustapa kaurapuurolle: Säästät sähköä ja vaivaa!Kaurapuurosta saa helposti parempaa! Älä haksahda tähän valmistusansaanSyötkö kaurapuuroa? Älä astu tähän valmistusansaan – puurosta saa helposti parempaaKaurapuurosta hetkessä parempaa tai terveellisempää – tätä et ehkä tullut ajatelleeksi tuorepuurostaJoko olet testannut käänteentekevää puuroa? Puuroekspertti Katja vinkkaa helpon valmistustavan: Et voi mokata!
PuuroRuokaAamiainenMakuja
Tuorepuurossa voi käyttää höysteenä myös esimerkiksi kookoshiutaleita. Kokeile myös erilaisia mausteita!Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Puuro
  • 07:45
    Ruoka

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 19.8.18:02
    Ruoka

    Nyt kannattaa tehdä nostalginen marjaherkku: Sopii sentinvenyttäjälle

  • 19.8.07:44
    Ruoka

    Kari Aihisen takuuvarma puuro-ohje: "En käytä ollenkaan sokeria"

  • 5.8.07:44
    Ruoka

    Puuroa aamupalaksi? Patrik Borgilta tärkeä muistutus: "Jos aiotte syödä tämän aamiaisen, niin..."

  • 25.4.07:44
    Ruoka

    Hans Välimäki laittaa kaurapuuroon yllättävää kastiketta: "Hauska makuyhdistelmä"