Järjettömän hyviä varhaisperunoita! Hittiohje hölskypottuihin: "Maailman helpoin lisuke"

Anu loihtii hölskypottuja ja britakakkua pienellä twistillä 7:30 Anu loihtii hölskypottuja ja britakakkua pienellä twistillä
KATSO VIDEO: Näin teet helposti hölskypottuja ja herkullisen britakakun juhannuspöytään!

Varhaisperunoista valmistuu kesän helpoin lisuke! Oletko jo testannut hölskypottuja?

Kesän odotetuinta herkkua, kotimaista varhaisperunaa, saa taas ruokakaupoista. Kerroimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkkejä varhaisperunaostoksille. Kaupassa kannattaa olla tarkkana, jos haluaa varmasti hyviä perunoita.

Monen mielestä varhaisperunat maistuvat parhaimmalta simppelisti voin ja tillin kanssa nautittuna. Kannattaa kuitenkin joskus kokeilla myös toista hittiohjetta!

Hölskypotut eli "maailman helpoin lisuke"

Huomenta Suomessa valmistettiin lauantaina helppoja hölskypottuja kotitalouden lehtori Anu Heinaron johdolla. 

– Hölskypotut ovat maailman helpoin lisuke grilliruoalle tai myös kalalle, Anu ylisti.

Hölskypottujen, jotka tunnetaan myös nimellä hyrskypotut, idea on yksinkertainen: Keitettyjen varhaisperunoiden joukkoon lisätään muun muassa voita, ranskankermaa tai smetanaa ja yrttejä, kuten ruohosipulia ja tilliä. Sitten perunoita ravistetaan eli hölskytetään kattilassa.

– Kansi kiinni ja "shake it, shake it". Tadaa, hölskypotut ovat valmiit! Tällä tavalla saadaan samalla perunoille soosi.

Anu muistuttaa, että lisuke valmistuu yhdessä kattilassa, jolloin ylimääräistä sotkua ja tiskiä ei tule.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!