Italialainen pizzakokki muistuttaa suomalaisia: Älä unohda näitä, jos haluat oikeasti hyvää pizzaa!

shutterstock_143337445
Miten syntyy täydellinen pizza? Shutterstock

Yksi tulevan kesän kuumista ruokatrendeistä on pizzanpaisto kotona. Mutta mikä on täydellisen pizzan salaisuus? Italialainen pizzakokki paljastaa, miten valmistetaan aito italialainen pizza.

Suomalaisissa kotikeittiössä ollaan täydellisen pizzan jäljillä. Pizzanpaistajat ovat valmiita käyttämään aikaa ja vaivaa paistaakseen täydellistä pizzaa.

Italialainen pizzakokki Francesco Baraldo paljastaa, kuinka kotikokki pääsee lähemmäksi aitoa italialaista pizzaa. Baraldolla on Tarvisiossa Pohjois-Italiassa oma pizzeria.

Näin syntyy täydellinen pizza

Aito italialainen pizza vaatii laadukkaat raaka-aineet, hyvän taikinan sekä onnistuneen kohottamisen ja korkean paistolämpötilan. Baraldon pizzeriassa pizzataikinaa kohotetaan jääkaapissa 3 vuorokautta eli 72 tuntia. Lue Baraldon aidon italialaisen pizzapohjan resepti ja muut vinkit täällä.

Baraldo korostaa raaka-aineiden merkitystä. Hän kiinnittää erityistä huomiota jauhojen laatuun sekä tomaattikastikkeen ja juuston valintaan.

Lisäksi perinteinen italialainen pizza paistetaan puu-uunissa, joka lämpenee 350-500 asteeseen. Italialaiset luottavat edelleen perinteisiin resepteihin.

– Suosituin pizza on ilman muuta margherita - klassikko, jossa on täytteenä tomaattikastiketta ja juustoa! Baraldo sanoo.

– Italialaiset tekevät pizzaa kotona perheen tai ystävien kanssa erityisesti viikonloppuisin. Esimerkiksi kun katsomme jalkapalloa televisiosta lauantai- ja sunnuntai-iltaisin.

Lappilainen pizzauuni kiinnostaa myös Italiassa

Suomessa ollaan pizzanpaiston suhteen rennompia kuin Italiassa. Italiaisten perinneherkku on pitkään ollut myös suomalaisten suosikkiruoka, ja pizza oli yksi finalisteista Suomen kansallisruoaksi. Pizza on osa nykyaikaista suomalaista elämäntapaa.

Suomalainen pizzauuni MyPizza on yksi Suomi 100 -juhlavuoden tuotteista. MyPizza on herättänyt kiinnostusta ympäri maailmaa, ja myös italialaiset ovat innostuneet paistamaan pizzaa lappilaisessa pizzauunissa. MyPizza valmistetaan kokonaan Suomessa, Keminmaassa.

Lähde: MyPizza

***

0:33

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja