Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helsinkiläispizzeria valittiin Pohjois-Euroopan parhaaksi – voitokas pizzamestari paljastaa: Näin teet täydellistä pizzaa kotioloissa

Pizzeria Lucan omistaja Luca Platania tunnetaan myös Pizze-kirjastaan.
Pizzeria Lucan omistaja Luca Platania tunnetaan myös Pizze-kirjastaan.
Julkaistu 27.07.2018 15:41

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva Pizzeria Luca on valittu Pohjois-Euroopan parhaaksi pizzaravintolaksi kansainvälisessä 50 Top Pizza 2018 -kilpailussa.

Jos mielesi tekee hyvää pizzaa, sinun ei tarvitse lähteä Suomen rajojen ulkopuolelle, sillä Helsingistä saa nyt virallisesti Pohjois-Euroopan parasta pizzaa.

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva Pizzeria Luca nokitti 14 muuta mukana ollutta pohjoiseurooppalaista ravintolaa, ja se kruunattiin Pohjois-Euroopan parhaaksi ravintolaksi Italian Napolissa järjestetyissä kilpailuissa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Voitto on ainutlaatuinen, sillä Helsingissä sijaitseva Pizzeria Luca on ollut auki vasta muutaman kuukauden.

Makuja.fi haastatteli aiemmin Pizzeria Lucan ja laajalle levinneen Piuzzarium-ketjun perustajaa Luca Plataniaa ja selvitti, kuinka kotitekoisesta pizzasta saa pienellä vaivalla entistäkin herkullisempaa. 

Unohda leivinpaperi ja tomaattikastikkeen keitto! 

Platanian mukaan hyvä pizza lähtee liikkeelle taikinasta, joka saisi mielellään kohota jopa 72 tunnin ajan.

– Pizzataikinaa ei saa kaulia! Ilman tulee pysyä taikinan sisällä, sillä juuri kuplat tekevät pitsan hyväksi ja helposti sulavaksi, Platania kertoo, Platania kertoi haastattelussa. 

Maailman paras tomaattikastike pizzalle

Pizzan valmistuksessa ei kannata myöskään käyttää leivinpaperia, vaan siirtää pizzapohja suoraan öljyllä sivellyn pellin päälle. Hyvä tomaattikastike syntyy kuorituista säilyketomaateista, jota ei monen yllätykseksi kannatakaan keittää. 

– Juustoa ei tulisi lisätä kerrosta pizzan päälle, sillä muuten täytteet jäävät kiehumaan juustokerroksen alle, jolloin pohja ei paistu, Platania muistuttaa. 

Hyvä vinkki on myös paistaa pizzaa ensin pelkän tomaattikastikkeen kanssa, ja lisätä täytteet vasta pohjan kunnolla rapeuduttua. Pizza paistuu herkullisen rapeaksi aivan uunin alatasossa. Täytteiden lisäämisen jälkeen pizzan voi siirtää paistumaan muutamaksi minuutiksi uunin ylätasolle.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Suomalaiset sujauttavat pizzaansa yhden ainesosan, jota ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Mitä eroa on napolilaisella ja roomalaisella pizzalla? Eroavat merkittävästi toisistaanSuomalaiset sujauttavat pizzaansa ainesosan, jota siihen ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Pizzamestari Luca Platania: Tämä on kaikista tärkeintä, kun paistat pizzaa kotiuunissaKatjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Ilmiöksi noussut pizzeria laajentaa Helsingin keskustaan: Suomalaisten suosikkipizzaa ei ravintolan listoilta löydy – tässä syy!
PizzaRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta