Helsinkiläispizzeria valittiin Pohjois-Euroopan parhaaksi – voitokas pizzamestari paljastaa: Näin teet täydellistä pizzaa kotioloissa

Pizzeria Lucan omistaja Luca Platania tunnetaan myös Pizze-kirjastaan.

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva Pizzeria Luca on valittu Pohjois-Euroopan parhaaksi pizzaravintolaksi kansainvälisessä 50 Top Pizza 2018 -kilpailussa.

Jos mielesi tekee hyvää pizzaa, sinun ei tarvitse lähteä Suomen rajojen ulkopuolelle, sillä Helsingistä saa nyt virallisesti Pohjois-Euroopan parasta pizzaa.

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva Pizzeria Luca nokitti 14 muuta mukana ollutta pohjoiseurooppalaista ravintolaa, ja se kruunattiin Pohjois-Euroopan parhaaksi ravintolaksi Italian Napolissa järjestetyissä kilpailuissa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Voitto on ainutlaatuinen, sillä Helsingissä sijaitseva Pizzeria Luca on ollut auki vasta muutaman kuukauden.

Makuja.fi haastatteli aiemmin Pizzeria Lucan ja laajalle levinneen Piuzzarium-ketjun perustajaa Luca Plataniaa ja selvitti, kuinka kotitekoisesta pizzasta saa pienellä vaivalla entistäkin herkullisempaa. 

Unohda leivinpaperi ja tomaattikastikkeen keitto! 

Platanian mukaan hyvä pizza lähtee liikkeelle taikinasta, joka saisi mielellään kohota jopa 72 tunnin ajan.

– Pizzataikinaa ei saa kaulia! Ilman tulee pysyä taikinan sisällä, sillä juuri kuplat tekevät pitsan hyväksi ja helposti sulavaksi, Platania kertoo, Platania kertoi haastattelussa

Pizzan valmistuksessa ei kannata myöskään käyttää leivinpaperia, vaan siirtää pizzapohja suoraan öljyllä sivellyn pellin päälle. Hyvä tomaattikastike syntyy kuorituista säilyketomaateista, jota ei monen yllätykseksi kannatakaan keittää. 

– Juustoa ei tulisi lisätä kerrosta pizzan päälle, sillä muuten täytteet jäävät kiehumaan juustokerroksen alle, jolloin pohja ei paistu, Platania muistuttaa. 

Hyvä vinkki on myös paistaa pizzaa ensin pelkän tomaattikastikkeen kanssa, ja lisätä täytteet vasta pohjan kunnolla rapeuduttua. Pizza paistuu herkullisen rapeaksi aivan uunin alatasossa. Täytteiden lisäämisen jälkeen pizzan voi siirtää paistumaan muutamaksi minuutiksi uunin ylätasolle.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!