Jos haluat täydellistä pizzaa ja rapsakan pohjaan, älä koskaan tee näin täytteille
Miten saa kotiuunissa paistettua mahdollisimman hyvää pizzaa? Classic Pizzan asiantuntijat paljastavat videolla parhaat pizzanvalmistustärppinsä.
Syyskuussa Classic Pizzan laatu- ja kehitysjohtaja Merja Rahkola-Toivanen kertoi ketjun yhdestä suosituimmasta pizzasta, jota ei koskaan voi ottaa ruokalistalta pois.
– Tämä on ylivoimainen suosikki, ja se, minkä ympärille Classic Pizza on rakennettu. Eli 25 vuotta sitten, kun aloitimme Hangossa toiminnan, niin mieheni Juha kehitteli reseptiikan, Rahkola-Toivanen kertoi tuolloin.
Täydellistä pizzaa kotona
Täydellisen pizzan tekeminen on mahdollista myös kotioloissa. Saimme Classic Pizzan asiantuntijoilta parhaat vinkit täydellisen pizzan valmistamiseen.
Ensimmäiseksi huomiota kannattaa kiinnittää tietysti pizzapohjaaan. Ei ole samantekevää, millaisia jauhoja pizzaansa käyttää.
– Laadukkailla raaka-aineilla saa laadukkaan lopputuloksen. Hyvä pizzapohja ei tarvitse muuta kuin jauhoja, vettä, suolaa, hiivaa ja öljyä. Anna pohjan nousta rauhassa, ja kaulitse se ohueksi, pizzaketjusta vinkataan.
Myös muun muassa pizzaan käytettävien juustojen laadussa on eroa. Kaupan halvimmalla valmisraasteella ei välttämättä saa yhtä hyvää lopputulosta kuin esimerkiksi laadukkaalla mozzarellalla.
Täytteiden kanssa kannattaa olla tarkkana, mikäli haluaa pizzastaan mahdollisimman hyvän. Katso videolta, mitä virhettä täytteiden kanssa ei kannata tehdä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan