Iskikö väsymys? Kokeile kahvin ja energiajuoman sijaan jotain näistä kolmesta ruoasta

Oletko jo testannut hittipuuroa? Yhdistää kaksi aamun tärkeintä asiaa: ”Jakaa täysin mielipiteet” 0:55 Oletko jo testannut hittipuuroa? Yhdistää kaksi aamun tärkeintä asiaa: ”Jakaa täysin mielipiteet”
KATSO MYÖS: Oletko jo testannut hittipuuroa? Yhdistää kaksi aamun tärkeintä asiaa: kahvin ja puuron!

Kun väsymys seuraavan kerran painaa ja kaipaat piristystä, kokeile kahvin tai energiajuoman sijaan jotain näistä kolmesta ruoasta. 

Moni meistä turvautuu väsymyksen painaessa silmiä kahviin, energiajuomaan tai makeaan herkkuun, koska on huomannut sen piristävän tehokkaasti.

Näissä piristeissä on kuitenkin se haittapuoli, että ne voivat aiheuttaa verensokerin nopeaa nousua, insuliinipiikin ja lopulta nopeaa verensokeritason romahtamista, joka taas lisää tavallisesti väsymyksen tunnetta, kertoo New York Post.

Siksi sairaanhoitaja Llinos Connolly suosittelee kokeilemaan kolmea hyvin arkista ruokaa tuomaan piristystä päivään. Näillä ainesosilla energiaa vapautuu elimistön käyttöön hitaammin ja pysyt virkeänä pidempään.

1. Pistä banaania poskeen!

Connolly suosittelee nauttimaan banaania välipalaksi tai lisäämään hedelmän smoothien sekaan, sillä se on yksi parhaista energian nostattajista ja sitä pidetään jopa aivojen superruokana.

Banaanit ovat täynnä energiarikkaita hiilihydraatteja, B6-vitamiinia ja potassiumia. Nämä ainesosat auttavat nostamaan verensokeria luonnollisesti ja täydentävät kehon elektrolyyttitasoja nesteytystä ja energiaa varten.

Banaani on myös helposti sulava ruoka ja siitä saa kerralla lähes 10 prosenttia päivän kuitusaantisuosituksesta, kertoo New York Post.

2. Appelsiinia lasista tai snacksina

Kokeile vaihtaa aamukahvi appelsiinimehuun, jos haluat kestävämmän tavan saada vireyttä päivääsi. 

Appelsiineista voi saada kivasti piristystä, kun tunnet olosi uneliaaksi. Ne ovat myös loistava elektrolyyttien lähde. Tietenkin ne sisältävät myös paljon C-vitamiinia, joka lisää väsymystä vähentävän kollageenin tuotantoa, Connolly kertoo New York Postissa.

3. Kaurapuuro ei ole suotta kehuttu aamiainen

Lämmin kaurapuuro ja päälle banaanisiivuja, siinäpä vasta oiva energiaboosti aamuun, josta saat lisäenergiaa päivääsi!

– Kaura on luonnostaan täynnä kuitua ja se vapauttaa hitaasti glukoosia verenkiertoon. Näin puuroannoksesta saatu energia vapautuu elimistön käyttöön pitkän aikaa syönnin jälkeen. 

Kaura myös tasapainoittaa verensokeria ja pitkittää kylläisyyden tunnetta, Connolly kertoo New York Postille.

Lähteet: New York Post

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!