Kaurapuurosta terveyspommi yksinkertaisella tavalla
Näin saat arkiaamujen suosikista, kaurapuurosta, helposti ravitsevampaa.
Kaurapuuron syöminen kannattaa tutkitustikin! Useat tutkimukset ovat vuosien varrella todistaneet kauran ja kaurapuuron terveellisyyden. Kaurapuuroa säännöllisesti nauttivat saattavat muun muassa säästyä kakkostyypin diabetekselta ja sydäninfarkteilta muita todennäköisemmin.
Kaurapuuro sellaisenaan voi kuitenkin olla monelle liian kevyt ateria aamuisin. Nälkäkiukku voi iskeä jo ennen lounasta, jos puuroa syö vain pienen annoksen ilman höysteitä.
Miten puurosta sitten saa ravitsevampaa? Tässä muutama vinkki perinteisen kaurapuuron tuunaamiseen.
Proteiinia kaurapuuroon
Oletko jo testannut suosittua proteiinipuuroa? Kaurapuuron joukkoon voi muun muassa lisätä erilaisia siemeniä ja pähkinöitä jo puuron keittovaiheessa.
Herkkupuuron voi halutessaan vielä viimeistellä esimerkiksi raejuustolla ja marjoilla.
Tuunaa puuroa jo keittovaiheessa
Puuron voi veden sijaan keittää esimerkiksi maitoon tai vaikka kaurajuomaan. Kaurapuuroa voi rikastaa monenlaisilla raaka-aineilla jo puuron keittovaiheessa. Esimerkiksi pakastemarjat kuten mustikat antavat puurollesi sekä makua että väriä, jos lisäät ne joukkoon jo kattilan poristessa liedellä.
Muista, että myös hedelmiä voi pakastaa. Näin sinulla on aina valmiina puuroon erilaisia lisukkeita. Kuutioidut ja pakastetut hedelmät sulavat nopeasti, kun heität ne puuron joukkoon kattilaan lämpenemään hetkeksi.
Lopuksi voit tietysti viimeistellä puuron vielä tuoreilla raaka-aineilla, mausteilla ja muilla höysteillä.
Katso myös video: Oletko testannut suolaista puuroa? Lopputulos yllättää!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka