Kaurapuurosta terveyspommi yksinkertaisella tavalla
Näin saat arkiaamujen suosikista, kaurapuurosta, helposti ravitsevampaa.
Kaurapuuron syöminen kannattaa tutkitustikin! Useat tutkimukset ovat vuosien varrella todistaneet kauran ja kaurapuuron terveellisyyden. Kaurapuuroa säännöllisesti nauttivat saattavat muun muassa säästyä kakkostyypin diabetekselta ja sydäninfarkteilta muita todennäköisemmin.
Kaurapuuro sellaisenaan voi kuitenkin olla monelle liian kevyt ateria aamuisin. Nälkäkiukku voi iskeä jo ennen lounasta, jos puuroa syö vain pienen annoksen ilman höysteitä.
Miten puurosta sitten saa ravitsevampaa? Tässä muutama vinkki perinteisen kaurapuuron tuunaamiseen.
Proteiinia kaurapuuroon
Oletko jo testannut suosittua proteiinipuuroa? Kaurapuuron joukkoon voi muun muassa lisätä erilaisia siemeniä ja pähkinöitä jo puuron keittovaiheessa.
Herkkupuuron voi halutessaan vielä viimeistellä esimerkiksi raejuustolla ja marjoilla.
Tuunaa puuroa jo keittovaiheessa
Puuron voi veden sijaan keittää esimerkiksi maitoon tai vaikka kaurajuomaan. Kaurapuuroa voi rikastaa monenlaisilla raaka-aineilla jo puuron keittovaiheessa. Esimerkiksi pakastemarjat kuten mustikat antavat puurollesi sekä makua että väriä, jos lisäät ne joukkoon jo kattilan poristessa liedellä.
Muista, että myös hedelmiä voi pakastaa. Näin sinulla on aina valmiina puuroon erilaisia lisukkeita. Kuutioidut ja pakastetut hedelmät sulavat nopeasti, kun heität ne puuron joukkoon kattilaan lämpenemään hetkeksi.
Lopuksi voit tietysti viimeistellä puuron vielä tuoreilla raaka-aineilla, mausteilla ja muilla höysteillä.
Katso myös video: Oletko testannut suolaista puuroa? Lopputulos yllättää!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi