IS: Suomalaispizzerian älytön hinnoittelu ihmetyttää: Veitsenviilto maksaa 3 euroa – 5 saat ilmaiseksi

pizza
Shutterstock

Ilta-Sanomien mukaan helsinkiläispizzeria veloittaa pizzan leikkaamisesta puoliksi peräti kolme euroa. Sen sijaan yhdelle hengelle tilattu pizza leikataan kymmeneen osaan ilmaiseksi.

Pizzat ovat usein niin suuria, että moni ei jaksa kerralla syödä kokonaista. Tästä syystä pizzan puolittaminen on tapa, johon moni ravintola taipuu. Kaikkialla tämä ei kuitenkaan ole ilmaista.

Kolme euroa pizzan jakamisesta

Helsingin keskussa sijaitsevassa ravintolassa, da Vinci Ristorantessa ruokailijoilta veloitetaan pizzan jakamisesta peräti kolmen euron lisähinta. Tämä tarkoittaa sitä, että yhdestä veitsenviillosta joutuu pulittamaan peräti kolme euroa.

Da Vinci Ristoranten ravintolapäällikkö kertoi Ilta-Sanomille kolmen euron lisähinnan olevan yksinkertaisesti ravintolan käytäntö. Kun pizzan haluaa puolittaa, tarjoillaan se silloin yhden sijaan kahdelta lautaselta.

Kummallisen ravintolan hinnoittelusta tekee se, että kolmen euron lisämaksun voi välttää leikkaamalla pizzan itse puoliksi. Tässä tapauksessa pizza on kuitenkin leikattu viipaleiksi, eli pizzaan leikataan viisi viiltoa, eikä pizzan leikkaamisesta joudu pulittamaan euroakaan lisää.

Hesinkiläisravintoloista Piece 'n' Love Pizzasta, Alfons Pizzasta, Skifferistä, Linko Pizzabarista, Putte’s Bar & Pizzeriasta sekä Rivoletosta kerrottiin Ilta-Sanomille, että pizzan jakamisesta ei veloiteta lainkaan.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja