Voiko pizzan lämmittää uudelleen mikrossa? Pizzaketju sanoo kyllä, mutta yhdellä ehdolla – moni ei ole tullut ajatelleeksi

Pizzaketju Domino'sin Australian yksiköstä paljastetaan tapa, jolla pizzasta saa uudelleenlämmitykselläkin lähes tuoreen veroista. 

Videolla paljastetaan tapa, jolla saa paistettua kaksi pakastepizzaa yhdellä pellillä. 

Parhaasta tavasta pizzan uudelleenlämmittämiseen on keskusteltu jo vuosia. Esimerkiksi Muutama vuosi sitten New Yorkin Brooklynissa sijaitsevan Roberta-pizzerian jakamasta pizzanlämmitysohjeesta syntyi viraalihitti. Ohjeen mukaan kylmää pizzapalaa lämmitetään paistinpannulla keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Kun pohja on rapea, lisätään pannulle pari pisaraa vettä ja lämpö käännetään hiljaiselle. Kansi laitetaan pannun päälle muutaman minuutin ajaksi. 

Mikroon vai ei? Domino's sanoo kyllä, mutta yhdellä ehdolla

Monia lämmitysniksejä yhdistää usein yksi neuvo: pizzaa ei kannatta missään nimessä lämmittää uudelleen mikrossa. Pizzaketju Domino's on tästä eri mieltä, kertoo brittilehti Mirror. Domino's Australia kertoo nyt, miten pizzan voi sittenkin lämmittää uudelleen mikrossa. 

Pizzaketjun asiantuntijoiden mukaan pizzapalan voi laittaa mikroon lämpeämään, jos mukaan ujuttaa myös lasillisen vettä. Tämän jälkeen pizzaa lämmitetään 30 sekuntia täydellä teholla. Tällä taktiikalla pizza pysyy edelleen rapeana, eikä vetisty. Ketjun mukaan moni ei ole tullut ajatelleeksi, vedellä voidaan itse asiassa ehkäistä nimenomaan pizzapalan vettyminen mikrossa.

Domino'sin mukaan tapa ei takaa sitä, että pizzasta tulee tuoreenveroista, mutta vesilasillisen avullla lopputulos on kuitenkin huomattavasti parempi kuin ilman vettä.


Lähde: Mirror


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja