MTV testasi Helsingin suurimman pizzan: "Herranjumala!"

Ravintola Siilinpesä Janiko pizza
Pystyykö turkulainen selättämään Helsingin suurimman pizzan? MTV testasi ravintola Siilinpesän jättimäisen Sukupizzan. MTV

Pystyisitkö sinä syömään yhden Suomen suurimmista pizzoista, jos aikaa olisi vain 45 minuuttia?

Yle julkaisi marraskuussa vertailun Helsingin halvimmista ja kalleimmista pizzoista. Hintavertailun kärkipäähän nousi Helsingin Siilitiellä sijaitsevan ravintola Siilinpesän jättimäinen Sukupizza. Se ei kuitenkaan saanut sattuneesta syystä Helsigin kalleimman pizzan titteliä, sillä pizza ei ole vertailukelpoinen. Kyseessä on nimittäin yksi Suomen suurimmista pizzoista, mikä tarkoittaa luonnollisesti myös normaalia korkeampaa hintaa.

MTV:n Makuja.fi-ruokasivusto päätti testata kuinka paljon tavallinen ihminen pystyy Siilinpesän jättimäistä pizzaa vatsaansa ahtaamaan normaalin lounastauon aikana. Koekaniiniksi joutui toimituksen turkulaisvahvistus Janiko Kemppi.

Viiden normaalin pizzan kokoinen jättilätty

Siilinpesän Sukupizza on totisesti nimensä veroinen. Ravintoloitsija Tanja Valanne kertoo, että halkaisijaltaan 80–90-senttinen järkäle vastaa kooltaan noin viittä normaalikokoista pizzaa.

Suomen suurin myytävä pizza löytyy tiettävästi oululaisravintola Romeosta. Ravintolan Superhyperkuningaspizza on halkaisijaltaan metrin.

– Yhteen Sukupizzaan menee noin kilo juustoa. Muita täytteitä sen sijaan noin 200 grammaa per täyte. Pizzan kaloreita emme ole uskaltaneet laskea. Varmistan kyllä aina asiakkaalta, että haluaako hän varmasti tilata pizzan tuplajuustolla, Valanne nauraa.

Pizzan saa ilmaiseksi – muutamalla ehdolla

Siilinpesän Sukupizzan voi halutessaan nauttia myös osana syömishaastetta. Urakassa on neljän vuoden aikana onnistunut tasan kaksi yrittäjää. Ainakin toinen haasteessa onnistuneista on ladannut suorituksestaan YouTubeen videon. Tehtävä ei totisesti näytä helpolta.

Syömishaasteessa tavoitteena on syödä halkaisijaltaan 80–90 senttimetrin kokoinen pizza yksin 45 minuutissa. Jos haasteessa onnistuu, pizzan saa ilmaiseksi. Muussa tapauksessa joutuu pulittamaan normaalin, 50 euron hinnan. Täytteitä pizzaan valitaan neljä ja yhden niistä on haasteen ehtojen mukaan oltava lihaa.

– Aloitin tämän haasteen, kun ostin neljä vuotta sitten ravintolan. Sukupizza oli jo valikoimissa silloin ja ravintolassa kävi monia henkselinpaukuttelijoita, jotka kehuskelivat pystyvänsä syömään pizzan yksin. Päätin sitten, että kokeillaan.

Pizzahaasteeseen on tähän mennessä ottanut osaa jo sadat rohkeat ruoanystävät. Noin 95 prosenttia yrittäjistä on Valanteen mukaan miehiä. Osa ilmoittaa jo haasteen alussa, ettei pysty syömään pizzaa kokonaan, mutta haluaa silti kokeilla kavereille näyttääkseen tai kokemuksen vuoksi.

Toki pizzan voi myös tilata muuten vain haasteeseen osallistumatta, esimerkiksi kaveriporukalla, jos ei itsellä satu olemaan viiden pizzan kokoinen nälkä.

MTV testasi – paljonko jättiläispizzaa pystyy syömään?

Päätimme kokeilla kuinka lyömätön haaste Sukupizzan syöminen todella on. Pystyikö turkulainen toimittajamme Janiko Kemppi selättämään Helsingin suurimman pizzan? Kun pizza kannettiin pöytään, oli toimittajamme ensimmäinen reaktio kuvaava:

– Herranjumala!

Katso videolta suoritus pähkinänkuoressa:

3:14

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja