Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuvat: Uusi ravintola avasi ovensa – Suomen parhaaksi kehuttu pizza saapui Helsinkiin 

Kluuvi-keskuksen Pizzarium avasi ovensa maanantaina 7.9.
Kluuvi-keskuksen Pizzarium avasi ovensa maanantaina 7.9.
Julkaistu 09.09.2015 10:26

MTV LIFESTYLE

Jopa Suomen parhaaksi ylistetty pizzeria Pizzarium saapuu Helsinkiin. Makuja.fi vieraili ravintolassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Aitoon roomalaiseen levypizzaan erikoistunut pizzeria laajensi toimintaansa Turusta Helsinkiin. Kluuvi-keskuksessa avattiin nimittäin maanantaina 7.9. suurelle yleisölle pääkaupunkiseudun ensimmäinen Pizzarium.

Aitoa roomalaista levypizzaa

pizzarium3Valmiiksi täytetyt pizzapalat valitaan Pizzariumissa vitriinistä.

Pizzariumissa valmistetaan aitoa, roomalaista levypizzaa, jota varten pizzataikinaa kohotetaan peräti kaksi vuorokautta. Pizzariumin perustajien, Luca ja Salla Platanian tavoitteena on heidän omien sanojensa mukaan suomalaisen pizzakäsityksen muuttaminen.

– Liikeideamme on yksinkertainen: aidon roomalaisen levypizzan valmistaminen. Se ei ole pyöreä, eikä sitä syödä haarukalla ja veitsellä, vaan rennosti sormin, kertoo pizzataiteilija Luca Platania ja lisää, että hänen reseptillään valmistetun artesaanipizzan pohjataikinan hitaan nostatuksen ansiosta pizza on myös helposti sulavaa.

pizzarium4

pizzarium5

pizzarium1

Roomalainen levypizza kehitettiin sotien jälkeen kiireisille kaupunkilaisille, joilla ei ollut aikaa istua ravintolapöytään tilaamaan ja odottamaan ruoan valmistumista. Valmiiksi täytetyt pizzapalat valitaan Pizzariumissa vitriinistä, jonka jälkeen ne lämmitetään nopeasti. Oikeaoppinen levypizza soveltuukin hyvin uudelleen lämmitettäväksi.

– Aidossa italialaisessa pizzassa on hillitysti täytteitä, mutta ne ovat sitäkin parempia. Tarjoamme vain sellaisia makuyhdistelmiä, joita italialainenkin söisi. Juustonkaltaisten tuotteiden sijaan käytämme esimerkiksi vain aitoa mozzarellaa, eikä pizzoistamme löydy jauhelihaa tai ananasta, Luca sanoo.

Lisää aiheesta:

Mitä eroa on napolilaisella ja roomalaisella pizzalla? Eroavat merkittävästi toisistaanHU: Tässä on Helsingin paras pizzeria – ravintolan listalta puuttuu kokonaan suomalaisten suosikkipizza: "Sitä ei meidän ravintolassa saa"Tähän suomalaispizzeriaan on jatkuvat jonot – omistaja paljastaa parhaan pizzan salaisuuden: "Ehdottomasti tärkein osa"Euroopan parhaat pizzeriat listattiin – joukossa kaksi suomalaisravintolaa, joista toinen sijaitsee Helsingin Lauttasaaressa: "Suomessa täytteet ovat se juttu"Ilmiöksi noussut pizzeria laajentaa Helsingin keskustaan: Suomalaisten suosikkipizzaa ei ravintolan listoilta löydy – tässä syy!"Keskinkertaiset täytteet ja krapula" – mitä eroa on pizzalla ja pitsalla?
PizzaRavintolatMakuja
"Aidossa italialaisessa pizzassa on hillitysti täytteitä, mutta ne ovat sitäkin parempia."

Tavoitteena suomalaisen pizzakäsityksen muuttaminen.

"Tarjoamme vain sellaisia makuyhdistelmiä, joita italialainenkin söisi. "

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta

  • 21.4.09:43
    Ruoka

    Italialaiset maistoivat Suomen suosituinta pizzaa – tämä oli reaktio ananaksesta