Kuvat: Uusi ravintola avasi ovensa – Suomen parhaaksi kehuttu pizza saapui Helsinkiin 

pizzarium
Kluuvi-keskuksen Pizzarium avasi ovensa maanantaina 7.9.

Jopa Suomen parhaaksi ylistetty pizzeria Pizzarium saapuu Helsinkiin. Makuja.fi vieraili ravintolassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Aitoon roomalaiseen levypizzaan erikoistunut pizzeria laajensi toimintaansa Turusta Helsinkiin. Kluuvi-keskuksessa avattiin nimittäin maanantaina 7.9. suurelle yleisölle pääkaupunkiseudun ensimmäinen Pizzarium.

Aitoa roomalaista levypizzaa

Pizzariumissa valmistetaan aitoa, roomalaista levypizzaa, jota varten pizzataikinaa kohotetaan peräti kaksi vuorokautta. Pizzariumin perustajien, Luca ja Salla Platanian tavoitteena on heidän omien sanojensa mukaan suomalaisen pizzakäsityksen muuttaminen.

– Liikeideamme on yksinkertainen: aidon roomalaisen levypizzan valmistaminen. Se ei ole pyöreä, eikä sitä syödä haarukalla ja veitsellä, vaan rennosti sormin, kertoo pizzataiteilija Luca Platania ja lisää, että hänen reseptillään valmistetun artesaanipizzan pohjataikinan hitaan nostatuksen ansiosta pizza on myös helposti sulavaa.

Roomalainen levypizza kehitettiin sotien jälkeen kiireisille kaupunkilaisille, joilla ei ollut aikaa istua ravintolapöytään tilaamaan ja odottamaan ruoan valmistumista. Valmiiksi täytetyt pizzapalat valitaan Pizzariumissa vitriinistä, jonka jälkeen ne lämmitetään nopeasti. Oikeaoppinen levypizza soveltuukin hyvin uudelleen lämmitettäväksi.

– Aidossa italialaisessa pizzassa on hillitysti täytteitä, mutta ne ovat sitäkin parempia. Tarjoamme vain sellaisia makuyhdistelmiä, joita italialainenkin söisi. Juustonkaltaisten tuotteiden sijaan käytämme esimerkiksi vain aitoa mozzarellaa, eikä pizzoistamme löydy jauhelihaa tai ananasta, Luca sanoo.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja