Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Inhoatko tillilihaa? Mielesi muuttuu nyt!

Hirvenrintaa ja piparjuurta
MTV
Julkaistu 17.10.2014 14:50

MTV LIFESTYLE

Mielikuva pahanmakuisesta tillilihasta jää unholaan, kun kokeilet Akseli Herlevin reseptiä.

Huomenta Suomessa vietetään tällä viikolla riistaviikkoa ja sen kunniaksi kokki Akseli Herlevi valmisti torstaina hirvenrintaa piparjuurikastikkeessa. Kyseessä oli herkullinen muunnelma monien kouluajoilta inhoamasta ruokalajista tillilihasta.

 – Piparjuuresta ja tillistä valmistetaan kastike ja lihana käytetään hirvenrintaa. Syy miksi valitsin juuri tämän lihan on se, että monesti hirvestä otetan talteen vain arvo-osat kuten fileet ja paistit ja lopusta valmistetaan jauhelihaa. Ei sekään väärin ole, mutta hirvenrinta on erinomainen raaka-aine sellaisenaan, Herlevi muistuttaa.

Lue myös: Akseli Herlevi: Tämän takia jauhelihaa ei kannata syödä raakana

Tuoreiden yrttien käyttöön Herlevi vinkkaa hyvän muistisäännön: niitä ei kannata lisätä ruokaan kuin vasta loppuvaiheessa.

 – Jos tilliä tai persiljaa keittää pitkään, niin kaikki se hyvä maku mikä niissä on, tuhoutuu. Puuvartisia yrttejä, kuten rosmariinia ja timjamia pystyy hauduttelemaan pitempäänkin.

Resepti: Hirvenlihaa ja piparjuurikastiketta

Mitä piparjuurelle kannattaa tehdä, että siitä saa parhaan maun irti? Katso videolta Akseli Herlevin vinkit reseptin valmistukseen:

6:17img

MTV LIFESTYLE

Tuoreimmat aiheesta

Makuja