Inhoatko tillilihaa? Mielesi muuttuu nyt!

Hirvenrintaa ja piparjuurta
MTV

Mielikuva pahanmakuisesta tillilihasta jää unholaan, kun kokeilet Akseli Herlevin reseptiä.

Huomenta Suomessa vietetään tällä viikolla riistaviikkoa ja sen kunniaksi kokki Akseli Herlevi valmisti torstaina hirvenrintaa piparjuurikastikkeessa. Kyseessä oli herkullinen muunnelma monien kouluajoilta inhoamasta ruokalajista tillilihasta.

 – Piparjuuresta ja tillistä valmistetaan kastike ja lihana käytetään hirvenrintaa. Syy miksi valitsin juuri tämän lihan on se, että monesti hirvestä otetan talteen vain arvo-osat kuten fileet ja paistit ja lopusta valmistetaan jauhelihaa. Ei sekään väärin ole, mutta hirvenrinta on erinomainen raaka-aine sellaisenaan, Herlevi muistuttaa.

Tuoreiden yrttien käyttöön Herlevi vinkkaa hyvän muistisäännön: niitä ei kannata lisätä ruokaan kuin vasta loppuvaiheessa.

 – Jos tilliä tai persiljaa keittää pitkään, niin kaikki se hyvä maku mikä niissä on, tuhoutuu. Puuvartisia yrttejä, kuten rosmariinia ja timjamia pystyy hauduttelemaan pitempäänkin.

Mitä piparjuurelle kannattaa tehdä, että siitä saa parhaan maun irti? Katso videolta Akseli Herlevin vinkit reseptin valmistukseen:

Hirvenlihaa piparjuurikastikkeessa 6:17

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja