Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Näin grillaat kasvikset oikein – muista kaksi nyrkkisääntöä

8:38Päivän nimi: Kari Aihinen
Julkaistu 22.06.2018 11:11
Toimittajan kuva

Iina Lindeman

iina.lindeman@mtv.fi

Huippukokki Linnea Vihonen paljastaa parhaat niksit kasvisten grillaamiseen.

VIDEO: Kari Aihinen paljastaa juhannuskeittiön trendit

Muun muassa Yes, Yes, Yes -ravintolan keittiöstä tuttu ja Kokkisota-ohjelmaa tulevana syksynä tähdittävä Linnea Vihonen hehkuttaa, että juhannus on mitä parhainta aikaa kasvisten grillaamiseen. Keittiömestari korostaa, ettei kasvisten grillaamista kannata ajatella liian monimutkaisesti, vaan samat lainalaisuudet pätevät niin kasviksiin kuin lihaan.

– Voit unohtaa sen, grillaatko tomaattia vai steikkiä. Samalla tavalla voi tehdä hyvän marinadin, heittää veget siihen ja grillata, hän selittää.

– Esimerkiksi nauriin voi kypsentää ihan samalla tavalla kuin kalan. Pannuun tai muurikkaan voi laittaa öljyä ja grillata siinä kasvikseen hyvän värin. Ihan lopussa pannulle lisätään voita, annetaan sen ruskistua ja valellaan sillä nauris kypsäksi. Eli ihan sama idea kuin kalassa, Vihonen vinkkaa.

LUE MYÖS: Kokkisota saa uuden soturin – Linnea Vihonen tuo keittiöön naurua: ”Minulla on omanlainen tyyli toimia”


Vihosen mukaan tärkein nyrkkisääntö grillaamisessa on se, että ruuassa on tarpeeksi happoa ja suolaa. Lisäksi grillin pitää olla oikeasti kuuma, kun ruokaa alkaa kypsentää.

– Sitruunalla, suolalla ja mustapippurilla pääsee jo pitkälle. Ne toimivat ihan törkeän hyvin etenkin kasvisten kanssa. Esimerkiksi naattiporkkanat, herneet ja varhaiskaali ovat juuri nyt erinomaisia grillattavia.

Vihonen on löytänyt omaan kesäkeittiöönsä myös uuden, hieman yllättävänkin suosikin.

– En ole oikein koskaan diggaillut hedelmiä suolaisissa ruuissa, mutta olen alkanut vähän innostua nektariineista. Jos vaikka tekee muurikalla jonkun ison kasviswokin, sinne voi heittää nektariinin lohkoja tuomaan väriä, hän vinkkaa.

Vihonen näyttää kyntensä ensi syksynä Kokkisota-ohjelman uudella kaudella. Koitokseen loikkaavat myös aiemmilta kausilta tutut Kari Aihinen, Harri Syrjänen, Serko Rantanen, Teemu Laurell ja Tommi Tuominen.

Kokkisota syksyllä 2018 MTV3-kanavalla!

Lisää aiheesta:

Jari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksiaJoko testasit? Kari Aihinen paljastaa, miten tehdään uunijuurekset todella helposti – legendaarinen resepti yksi MTV:n suosituimmistaKokkisodasta tuttu Harri Syrjänen paljastaa vinkkinsä kasvisten grillaamiseen – näillä mausteilla onnistut parhaitenKari Aihinen antaa parhaat niksit lihan kypsentämiseen grillissä – näillä ohjeilla onnistut varmastiKari Aihinen vinkkaa: Näin valmistat täydelliset uudet perunat
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • Eilen17:44
    Ruoka

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat