Huippukokki Linnea Vihonen paljastaa parhaat niksit kasvisten grillaamiseen.
VIDEO: Kari Aihinen paljastaa juhannuskeittiön trendit
Muun muassa Yes, Yes, Yes -ravintolan keittiöstä tuttu ja Kokkisota-ohjelmaa tulevana syksynä tähdittävä Linnea Vihonen hehkuttaa, että juhannus on mitä parhainta aikaa kasvisten grillaamiseen. Keittiömestari korostaa, ettei kasvisten grillaamista kannata ajatella liian monimutkaisesti, vaan samat lainalaisuudet pätevät niin kasviksiin kuin lihaan.
– Voit unohtaa sen, grillaatko tomaattia vai steikkiä. Samalla tavalla voi tehdä hyvän marinadin, heittää veget siihen ja grillata, hän selittää.
– Esimerkiksi nauriin voi kypsentää ihan samalla tavalla kuin kalan. Pannuun tai muurikkaan voi laittaa öljyä ja grillata siinä kasvikseen hyvän värin. Ihan lopussa pannulle lisätään voita, annetaan sen ruskistua ja valellaan sillä nauris kypsäksi. Eli ihan sama idea kuin kalassa, Vihonen vinkkaa.
