Kaikkien aikojen liharuoka! Paras tapa valmistaa karjalanpaistia – myös Kari Aihinen luottaa tähän neuvoon

5:00 Henri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan ”Suomen nopeinta karjalanpaistia” helsinkiläisille

Ilmojen viiletessä ja iltojen pimetessä kannattaa ottaa pata käyttöön, vinkkaa Lihatiedotus ry. Milloin sinä söit viimeksi perinteistä karjalanpaistia? Näin teet suositun liharuoan perinteiseen tyyliin ja helposti. 

Videolla keittiömestari Henri Alénin tempaus koronakriisissä: Karjalanpaistia kansalle rallikuskin ajamana!

Maukas ja suussa sulava lihapata syntyy uunissa tai liedellä, kunhan malttaa kypsentää lihaa riittävän pitkään. Pitkään kypsyessään luuta ja sidekudosta sisältävät sitkeätkin ruhonosat kypsyvät täyteläisiksi herkuiksi makeiden juuresten kera.

Täydellinen karjalanpaisti pitkään hauduttamalla

Parhaimmat lihapadat syntyvät lihasta, jossa on luuta ja sidekudosta. Pitkään kypsyessään liha mureutuu ja luussa ja sidekudoksessa olevat makuaineet tuovat liemeen täyteläisyyttä. Padat voi maustaa monella tapaa. Yksinkertaisimmillaan lihapadan hyvä maku syntyy maukkaan lihan ohella vain juureksista, sipulista, pippurista ja laakerinlehdestä, kuten suomalaisten suosikissa karjalanpaistissa.

Täydellisen karjalanpaistin salaisuus onkin pitkään hauduttaminen. Myös keittiömestari Kari Aihinen on todennut tämän Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vuonna 2019. Kapen karjalanpaistireseptin löydät Kaappaus keittiössä -ohjelman reseptiarkistosta.

Perinteisessä karjalanpaistissa voi käyttää kaupan valmiiksipakattua karjalapaistilihaa tai ostaa itse erikseen kilon verran luullista porsaan ja naudan etuselkää, lapaa, rintaa tai kylkeä.

Lähde: Lihatiedotus ry

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja