Kaikkien aikojen liharuoka! Paras tapa valmistaa karjalanpaistia – myös Kari Aihinen luottaa tähän neuvoon

Henri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan ”Suomen nopeinta karjalanpaistia” helsinkiläisille 5:00 Henri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan ”Suomen nopeinta karjalanpaistia” helsinkiläisille

Ilmojen viiletessä ja iltojen pimetessä kannattaa ottaa pata käyttöön, vinkkaa Lihatiedotus ry. Milloin sinä söit viimeksi perinteistä karjalanpaistia? Näin teet suositun liharuoan perinteiseen tyyliin ja helposti. 

Videolla keittiömestari Henri Alénin tempaus koronakriisissä: Karjalanpaistia kansalle rallikuskin ajamana!

Maukas ja suussa sulava lihapata syntyy uunissa tai liedellä, kunhan malttaa kypsentää lihaa riittävän pitkään. Pitkään kypsyessään luuta ja sidekudosta sisältävät sitkeätkin ruhonosat kypsyvät täyteläisiksi herkuiksi makeiden juuresten kera.

Täydellinen karjalanpaisti pitkään hauduttamalla

Parhaimmat lihapadat syntyvät lihasta, jossa on luuta ja sidekudosta. Pitkään kypsyessään liha mureutuu ja luussa ja sidekudoksessa olevat makuaineet tuovat liemeen täyteläisyyttä. Padat voi maustaa monella tapaa. Yksinkertaisimmillaan lihapadan hyvä maku syntyy maukkaan lihan ohella vain juureksista, sipulista, pippurista ja laakerinlehdestä, kuten suomalaisten suosikissa karjalanpaistissa.

Täydellisen karjalanpaistin salaisuus onkin pitkään hauduttaminen. Myös keittiömestari Kari Aihinen on todennut tämän Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vuonna 2019. Kapen karjalanpaistireseptin löydät Kaappaus keittiössä -ohjelman reseptiarkistosta.

Perinteisessä karjalanpaistissa voi käyttää kaupan valmiiksipakattua karjalapaistilihaa tai ostaa itse erikseen kilon verran luullista porsaan ja naudan etuselkää, lapaa, rintaa tai kylkeä.

Lähde: Lihatiedotus ry

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.