Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaikkien aikojen liharuoka! Paras tapa valmistaa karjalanpaistia – myös Kari Aihinen luottaa tähän neuvoon

5:00Henri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan ”Suomen nopeinta karjalanpaistia” helsinkiläisille
Julkaistu 21.10.2020 09:27

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ilmojen viiletessä ja iltojen pimetessä kannattaa ottaa pata käyttöön, vinkkaa Lihatiedotus ry. Milloin sinä söit viimeksi perinteistä karjalanpaistia? Näin teet suositun liharuoan perinteiseen tyyliin ja helposti. 

Videolla keittiömestari Henri Alénin tempaus koronakriisissä: Karjalanpaistia kansalle rallikuskin ajamana!

Maukas ja suussa sulava lihapata syntyy uunissa tai liedellä, kunhan malttaa kypsentää lihaa riittävän pitkään. Pitkään kypsyessään luuta ja sidekudosta sisältävät sitkeätkin ruhonosat kypsyvät täyteläisiksi herkuiksi makeiden juuresten kera.

LUE MYÖS: 50 ruoan ja juoman lista paljastaa, oletko todella suomalainen: Katso, montako pistettä saat!

Täydellinen karjalanpaisti pitkään hauduttamalla

Parhaimmat lihapadat syntyvät lihasta, jossa on luuta ja sidekudosta. Pitkään kypsyessään liha mureutuu ja luussa ja sidekudoksessa olevat makuaineet tuovat liemeen täyteläisyyttä. Padat voi maustaa monella tapaa. Yksinkertaisimmillaan lihapadan hyvä maku syntyy maukkaan lihan ohella vain juureksista, sipulista, pippurista ja laakerinlehdestä, kuten suomalaisten suosikissa karjalanpaistissa.

Täydellisen karjalanpaistin salaisuus onkin pitkään hauduttaminen. Myös keittiömestari Kari Aihinen on todennut tämän Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vuonna 2019. Kapen karjalanpaistireseptin löydät Kaappaus keittiössä -ohjelman reseptiarkistosta.

Perinteisessä karjalanpaistissa voi käyttää kaupan valmiiksipakattua karjalapaistilihaa tai ostaa itse erikseen kilon verran luullista porsaan ja naudan etuselkää, lapaa, rintaa tai kylkeä.

KATSO RESEPTI: Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

Lähde: Lihatiedotus ry

Lisää aiheesta:

Mahtava liharuoka on hitti vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?"Kaikkien aikojen liharuoka" on superhelppo valmistaa – milloin söit viimeksi?Tiesitkö tätä karjalanpaistista? Paras tapa valmistaa klassikkoruoka Mielettömän mehevää lihaa! Ketoilijoiden ylistämä valmistustapa testattiin: "Juuri niin simppeliä kuin miltä kuulostaakin"Emma vinkkaa superhelpon lohiruoan: Vain muutama raaka-aine, valmista alle 20 minuutissa, mutta sopii silti vaikka pääsiäispöytään!Kari Aihinen ylistää: "Seksikkäämpi ruoka kuin burgeri tai pizza" – oletko maistanut?
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • Eilen07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • ma17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • ma11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • ma07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa