Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Akseli Herlevi: Tämän takia jauhelihaa ei kannata syödä raakana

Shutterstock
Julkaistu 15.10.2014 11:45

MTV LIFESTYLE

Huomenta Suomen Makuja ja Elämää -osiossa vieraillut kokki Akseli Herlevi vinkkasi parhaat tärpit tartarin valmistukseen.

Huomenta Suomessa vietetään tällä viikolla riistaviikkoa ja sen kunniaksi kokki Akseli Herlevi valmisti herkullisen hirvitartarin. Tartar tarkoittaa raakana syötävää lihapihviä ja tällä kertaa raaka-aineeksi valikoitui hirven sisäfilee.

– Tartar on siitä hyvä ruoka, että sen voi valmistaa osasta kuin osasta. Liha hienonnetaan niin pieneksi, että vaikka osa olisi hieman sitkeämpää, niin se maistuu ihan mukavasti.

Tartarin voi valmistaa hirven lisäksi esimerkiksi porosta tai naudanlihasta. Raadonsyöjistä, kuten karhusta ja villisiasta tartaria ei kannata Herlevin mukaan valmistaa.

– Niitä ei kannata syödä raakana ollenkaan, koska lihassa voi olla trikiinivaara.

Voitko tartarin valmistaa jauhelihasta?

Herlevin mukaan tartarin voi valmistaa myös jauhelihasta, mutta silloin lihan täytyy olla ehdottoman tuoretta, esimerkiksi itse tuoreesta lihasta jauhettua.

– Suositus olisi, että tartar tehdään kokonaisesta fileestä. Lihassa on aina bakteereita ja ne ovat erityisesti lihan pinnassa. Silloin kun jauheliha jauhetaan, niin pinta ja sisäkerrokset menevät sekaisin. Sen takia sanotaan, että jauhelihaa ei suositella syötäväksi raakana, Herlevi muistuttaa.

Hirvitartarin resepti

Katso videolta Akseli Herlevin vinkkejä tartarin valmistamiseen:

5:37Hirvitartar

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Kalastusopas Tomi ylistää vähärasvaista ja pikana valmistuvaa kalaa: "Ihan ykköskala!"Kokit muistuttavat: Älä koskaan tee näitä ruokia markettijauhelihastaOletko maistanut? Kokki Joni nimeää ylivoimaisen grillilihan: "Ehdottomasti ykkönen!"Ammattilaiskokit muistuttavat: Näitä ruokia ei koskaan kannata tehdä markettijauhelihastaKokit paljastavat suosikkinsa ja inhokkinsa: Näitä ruokia ei koskaan kannata tehdä markettijauhelihasta Kari Aihinen ylistää: "Seksikkäämpi ruoka kuin burgeri tai pizza" – oletko maistanut?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • 17:32
    Ruoka

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • 08:18
    Ruoka

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • Eilen17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • Eilen10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa